ZOMERSCHRIJFWEDSTRIJD 2024

Na vier succesvolle edities van mijn zomerschrijfwedstrijd organiseer ik ook dit jaar een schrijfwedstrijd om het podium van mijn zondagverhalen te delen met andere schrijvers. Dit jaar is het thema ‘die ene zomer’. Uiteraard mag voor de wedstrijd dit thema naar eigen inzicht worden ingevuld.

Wat kunnen de schrijvers winnen?

 1. De prijs is allereerst een publicatie op mijn website. In de maanden juni, juli en augustus plaats ik dertien weken lang, in willekeurige volgorde, de verhalen die ik het mooist/best/aansprekends vind als het zondagverhaal van die week. Bij de publicatie geef ik aan waarom ik het betreffende verhaal koos en ik zet er een korte biografie van de schrijver bij. Ieder verhaal blijft maximaal twee weken zichtbaar op mijn site.
 2. Daarnaast worden de dertien winnende verhalen opgenomen in een e-book dat door Ambilicious wordt uitgegeven. Als winnende schrijver ontvang je hiervan een gratis exemplaar.
 3. Een uitnodiging voor de schrijversbijeenkomst in (de tuin van) Huize Hillebrandt te Leiderdorp. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op een zondag in de tweede helft van september.

Doe je mee?
Schrijvers kunnen hun verhaal (Word-bestand) met het thema ‘Die ene zomer’ tot en met 26 mei inzenden naar: zondagverhaal@gmail.com

 • Verhaallengte: minimaal 700, maximaal 1200 woorden (exclusief titel)
 • Biografie: bij je verhaal doe je een korte schrijversbio (ca. 150 woorden), eventueel met verwijzing naar jouw eigen site.
 • Het verhaal is nog niet eerder gepubliceerd.
 • Genre: vrij, zolang het maar bedoeld is voor een volwassen publiek (geen kinderverhalen)
 • De titel is niet ‘die ene zomer’.

Tot slot
De jury bestaat ook dit jaar uit mijzelf, mijn oordeel en mijn mening.
Ik kijk uit naar jouw inzending.
Marceline

*** *** ***
Wil je de winnende verhalen van de vorige jaren nog eens lezen? De bijzonder uitgave ‘Eilanders & De nieuwe huishoudster’ is nu samen met ‘Terugkeer, een Schotse eilandnovelle’ voor het dooierzachte prijsje van € 17,50 (geen verzendkosten) te bestellen via zondagverhaal@gmail.com (voor verzending naar België geldt een toeslag van € 1). Ook de e-books ‘Verhalen vol nevels’ en ‘Verhalen van Verlangen’ zijn nog steeds voor een lief prijsje te koop.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

4 reacties

 1. Ben op 31 maart 2024 om 10:10

  Hoera! Een lustrum: de 5e editie! Wat fijn om weer naar uit te kijken….

  • Marceline de Waard op 31 maart 2024 om 21:38

   Fijn dat je er ook naar uitkijkt, Ben!

 2. Joseph Roelands op 14 april 2024 om 08:57

  Uiteraard heb ik ook dit jaar weer een poging gewaagd, met een deels autobiografisch verhaal.

  • Marceline de Waard op 15 april 2024 om 13:22

   Leuk dat je weer meedoet, Joseph!

Laat een reactie achter