VERHALEN VOL NEVELS

Eveline kijkt gefascineerd toe hoe de slang zich uit het gat in het plafond wringt. Zijn gevorkte tong flitst in en uit zijn bek. Ruikend, de omgeving aftastend. Prooi? Vijand? Of is hij gewoon nieuwsgierig? Wat ruikt hij, denkt ze. Adèns bokkengeur, mijn gulzigheid? De gedachte windt haar nog meer op. Ze klemt haar benen steviger om Adèns rug. Hij bijt kreunend in haar hals.

Bovenstaand fragment komt uit ‘Verdeeld paradijs’ van Frans van der Eem. In zijn verdeelde paradijs trekken nevels duister op. Een dreigende mist is het decor voor een kinky maar bovenal spannend verhaal op zijn Frans.

‘Verdeeld paradijs’ is een van de twee bonusverhalen in het e-book ‘Verhalen vol nevels’ dat vanaf vandaag voor een lief prijsje overal te koop is. Het tweede bonusverhaal in de bundel is van mijn hand. Het erepodium in ‘Verhalen vol nevels’ is voor de dertien winnende schrijvers uit de schrijfwedstrijd ‘nevels’. In willekeurige volgorde zijn dit:

Nel Goudriaan – Het meisje met de rode jas
Haar nevels bestaan uit zeemist en verdriet. Daaromheen schreef ze een fraai en ontroerend verhaal dat geeft en neemt.

Petra Bontje – Gif
Nevels versluieren iemands brein. Hoe? Een goed opgebouwd verhaal met een vleugje Agatha Christie. En als je denkt te weten hoe het zit, wordt er toch nog een vraagteken in je hoofd geplant.

Annemieke de Schepper – In de zachtheid van de schemer
Haar nevels dwalen over het kerkhof en in het hoofd van haar hoofdpersoon. Een prachtig aangrijpend verhaal over afkomst en de relatie tussen een zoon en zijn vader.

Margareth Hillebrandt – Koeien zonder poten
Haar nevels worden gevormd door een ochtendnevel boven het weiland en een door tranen veroorzaakte wazigheid. Als de mist eenmaal is opgetrokken, ontspint zich een vrolijk, romantisch verhaal.

Lisette van Eerten – Sluimer
De beneveling van alcohol. Een roes om te vergeten en flarden uit het verleden. Niet alle gevoel laat zich wegsturen naar de vergetelheid. Een mooi en verdrietig verhaal

Luc Vos – Waarom
Zijn nevels vertroebelen een geheugen. Waarom? De titel van zijn verhaal is de vraag die mij tijdens het lezen in de greep hield. Pijnlijk en treurig.

Marloes Schel – Daar waar de klokjes tinkelen
Nevelige moerassen mengen zich met de folklore van Cornwall. Een sfeervol verhaal om in te verdwalen.

Nicole van der Spek – Zwijgen
Nachtelijke nevels en vertroebelende jaloezie. Samen zijn ze goed voor een treurig misverstand. Een tragisch verhaal.

Cecile Koops – Bij de ruïne
Ierse nevels en in mist gehulde geheimen. Wat als de sluiers worden weggehaald? Een fijn verhaal over gemiste kansen en een nieuw begin.

Lucy Neetens – Ontspoord
Mist verward en bedot de geest. Droom en werkelijkheid vermengen, wat is er nu eigenlijk gebeurd? Een associatief verhaal.

Hanneke Simons – Rumspringa 2.0
Nog even uit de band springen voor je echt volwassen bent. De Amish hebben er zelfs een traditie voor: Rumspringa. Maar is al die vrijheid wel zo fijn? Een in nevelen gedrenkt verhaal over volwassen worden.

Sacha Voogd – Intruder 1500
Haar nevels benemen het zicht op de werkelijkheid. Letterlijk, maar misschien ook wel figuurlijk. Sober geschreven, een drama ontrolt.

Meta du Crocq – De reünie
Haar nevel is spookachtig en mysterieus. Wat als je de kans krijgt om keuzes uit het verleden over te doen? Een magisch verhaal met een mooie vraag om deze winnende nevelverhalen mee af te sluiten.

Alle verhalen (nog eens) lezen? Het e-book ‘Verhalen vol verlangen’ bestel je hier.


Wil je geen zondagverhaal missen? Geef dan je emailadres door via het formulier op mijn homepage en ontvang iedere zondagochtend de link naar het nieuwste verhaal.


Fijn als je wilt liken en/of delen.

4 reacties

 1. Ben op 10 september 2023 om 08:41

  Wat een prachtig boeket aan verhalen weer!

  • Marceline de Waard op 10 september 2023 om 09:03

   Dank je, Ben, dat vind ik ook!

 2. Joseph op 10 september 2023 om 09:16

  Top-selectie … volgend jaar probeer ik het weer. Gefeliciteerd allemaal.

  • Marceline de Waard op 10 september 2023 om 10:05

   Dank je wel, Joseph! Zou leuk zijn als je volgend jaar weer meedoet.

Laat een reactie achter