VERHALEN VAN VERLANGEN

‘Verlangen’ was mijn tweede zomerse schrijfwedstrijd. Dertien weken lang plaatste ik als zondagverhaal de inzendingen die ik het mooist/best/aansprekends vond. 12 september rondde ik de wedstrijd af. Niet alleen met de verloting van een exemplaar van mijn bundel ‘Verlangen en nog meer zondagverhalen’ onder de dertien schrijvers van de winnende verhalen, maar ook met de lancering van een e-book waarin alle verhalen staan.
Dit laatste is te danken aan de enthousiaste reactie van mijn uitgever, Inanna van den Berg van Ambilicious. Zij bood aan om de verhalen te bundelen in een e-book. Vervolgens was Sabine Mourits bereid de verhalen na te lopen op eventuele taal- en tikfouten.
Naast aan dank alle schrijvers die (ook) dit jaar een mooi verhaal inzonden, ook een woord van dank aan hen beiden.

De afronding was live op Facebook.
Hieronder, in willekeurige volgorde, de dertien winnaars met het bijbehorende juryrapport van mijzelf, mijn oordeel en mijn mening.

Cecile Koops – Meneer de Jong
Wat was en nog heel even is. In dit verhaal verwoordt Cecile voor mij op prachtige wijze de meedogenloosheid van het ouder worden en de levensvlam die binnenin blijft wakkeren. Meneer de Jong ontroerde mij.

Alexander Roessen – De jongen aan de overkant
Ontluikende liefde. Een teder onderwerp, in de tijd en omstandigheden die Alexander treffend neerzet, krijgt het een smartelijke lading. Het raakte me in mijn hart.

Nel Goudriaan – Klaprozen en korenbloemen
Verborgen leed en bloemen op een zomerse dag, met haar gevoelige pen weeft Nel er een delicaat verhaal van. Het vleugje hoop aan het eind maakte het voor mij af. Mooi.

Conny Hoogendoorn – Conversatie voor gevorderden
Gesprekken zijn het leukst als zij gaan over iets dat de spreker niet uitspreekt. In dit verhaal doet Conny dit op lichtvoetige wijze met een beladen onderwerp. Ik werd er vrolijk van.

Marloes Schel – Thuiskomen
De tijd dat alles nog goed en ongecompliceerd was. Voor velen een herkenbaar verlangen. Marloes scheef er een lief verhaal over. Een glimlach.

Ton Badhemd – Verlangen
In eerste instantie heeft deze band tussen broer en zus iets schattigs, gaandeweg het verhaal sluipt er iets ongemakkelijks in en aan het eind blijf ik treurig achter.

Karen van Wijngaarden – Verlangen naar het onbekende
Heerlijk verhaal dat speelt met de stereotypen van de preutse secretaresse en de snelle baas. In het midden zit een mooie twist. Voor Karen zijn dit de eerste stappen op het schrijverspad. Ik hoop dat ze er nog velen zet.

Meta du Crocq – Eenzaamheid
Contrasten zijn fijn, tenminste dat vind ik. In dit verhaal is het Meta’s vlotte pen die de gelukkige lopers op deze mooi beschreven wandelroute afzet tegen de houterige hoofdpersoon.

Bruno Lowagie – De ex-minnaar
Een geheim en het besef dat wat er echt toe doet altijd over het hoofd is gezien. Het schuurt des te meer door de kribbigheid van een decennialang huwelijk, dat Bruno overigens op originele wijze laat zien. Pijnlijk.

Lucy Neetens – Verlangen naar betere tijden
In een goed geschreven verhaal kan alles leven. Dat bewijst Lucy met dit vlotte relaas. Vroeger was alles beter, tenminste als we haar originele hoofdpersoon mogen geloven.

Annette Akkerman – De kleine sterrenkijker
Een bijzondere vriendschap en een zeldzame wens. Annettes hoofdpersoon maakt van een Indiase vakantie een fris, en hartverwarmend verhaal. Een traan.

Lisette van Eerten – Het jurkje
Een op het eerste oog alledaags tafereeltje tussen moeder en dochter, de overpeinzingen van de moeder maken het prikkelend. Door Lisettes bijna terloopse en nonchalante schrijfstijl wordt het een verrukkelijk verhaal.

Frans van der Eem – De grote oversteek
Weemoed, een vleugje mystiek, een treurige geschiedenis en oog voor de ruige Ierse kust. Voilà: melancholie op zijn Frans’. Het resultaat is een fantastische vertelling.


Wil je ook een exemplaar van ‘Verhalen van Verlangen’? Het e-book bestel je hier.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

6 reacties

 1. Conny Hoogendoorn op 12 september 2021 om 09:35

  Een bundeltje om naar uit te kijken. Ik ben blij dat mijn verhaal ‘Conversatie voor gevorderden’ er deel van uit mag maken.
  Dank voor je leuke wedstrijd, Marceline. Volgend jaar weer?
  Liefs,

 2. Cecile Koops op 12 september 2021 om 09:48

  Ik ben heel vereerd met je mooie commentaar. Met zoveel prachtige verhalen is dit een juweeltje van een E-book.

 3. Alexander Roessen op 12 september 2021 om 10:10

  Wat een mooi bericht. Zo blij met je reactie op ‘De jongen aan de overkant’.
  Trots om tussen deze toppers in een e-bundel te mogen staan.
  Dankjewel Marceline, ook dank aan Inanna, Ambilicious en Sabine.

 4. Ben op 12 september 2021 om 10:43

  Weer een hele mooie en diverse verzameling verhalen. Allemaal met veel plezier gelezen!

 5. Meta du Crocq op 12 september 2021 om 10:47

  Mooi verwoord Marceline. Dank je wel. Ik ben blij en trots dat ik tussen deze toppers in een e-book mag staan.

 6. Marceline de Waard op 16 september 2021 om 07:22

  Dank allen voor de fijne reacties. Ook ik beleefde veel plezier aan het lezen van alle verhalen en de wedstrijd. Ik ben zeker van plan om volgend jaar weer een wedstrijd uit te schrijven.

Laat een reactie achter