UITKIJKEN

‘Terugkeer – een Schotse eilandnovelle’ is vrijdag naar de drukker gegaan. Tijd om foto’s bij elkaar te zoeken voor de boektrailer en om stil te staan bij de locatiekeuze.

De perfecte boekwinkel
Vorig voorjaar kwam mijn debuutroman uit en ik vond het meer dan vanzelfsprekend om die te lanceren in een boekwinkel. Mijn oog viel op het Schiedams Boekhuis in het hart van Schiedam. Spitlevel en met licht van beide kanten, oogt het zowel intiem als ruim. Perfect voor mijn debuut. Nadat de eigenaar ‘ja’ zei, telde ik opgetogen af tot aan 22 maart 2020. Op het laatste moment zorgde corona ervoor dat de boekwinkel verruild werd voor een opname uit mijn werkkamer.

Korenbeurs
Geen live lancering, maar wel lag een paar maanden later mijn debuutroman in vrijwel iedere bibliotheek van Nederland. Ik ging hem bewonderen bij de Schiedamse bibliotheek in de Korenbeurs. Het leverde ook een leuk gesprek op met de medewerkers en ‘je mag hier altijd een presentatie houden’. Een idee vatte post: misschien moest ik in het tijdperk na corona nog eens een feestje houden voor al mijn boeken tot dan?

In de herhaling
Voor de zomer ronden we de eerste redactieronde van Terugkeer af, vlak daarna gloorde er licht aan het einde van de coronatunnel. Zin in een feestje borrelde op. Zou het niet leuk zijn om op 31 oktober een lanceringsfeestje voor mijn eerste novelle te houden? Voor de uitgever bleek het haalbaar en ook het Boekhuis wilde er speciaal voor opengaan.
Geregeld? Niet helemaal.

t Spul
Zoals eerder gezegd, het Boekhuis is intiem. De mensen moeten dicht op elkaar staan. Mede afhankelijk wat de regels op 31 oktober zouden zijn, niet zo prettig. ‘Wat denk je van ’t Spul?’ vroeg de Boekwinkel. ‘Ze zitten hier tenslotte naast en verzorgen anders ook de catering.’
Ik was niet direct enthousiast, maar na een bezoek was ik om. Fijne sfeer, leuke ruimte, mooie plek om te signeren én ervaring als theater- en literaircafé. Hoe bedoelt u ‘perfect’? Zeker nu het Boekhuis de winkel ‘meeneemt’, de uitgever afreist naar Schiedam en ’t Spul helpt bij de presentatie. Het wordt een feestje, dat kan niet anders.

Wil je er ook bij zijn? Stuur voor een uitnodiging een berichtje naar marceline.dewaard@gmail.com.

Voor wie er niet bij kan zijn, maar wel het boek wil hebben: je wordt node gemist, maar je kan inmiddels ‘Terugkeer – een Schots eilandnovelle’  hier vooruit bestellen. Na 31 oktober komt hij dan zo snel mogelijk gesigneerd naar je toe.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

4 reacties

 1. Ben op 10 oktober 2021 om 09:43

  Als een Feniks uit de as herrezen! Dat moet een geweldig gevoel geven…..

  • Marceline de Waard op 13 oktober 2021 om 07:05

   Leuk, Ben. Dat er nu een live boeklancering komt, is inderdaad een heerlijk gevoel!

 2. Bep op 11 oktober 2021 om 22:38

  Dat gaat geweldig worden, helaas voor mij te ver weg, maar ik wens jou een fantastische dag!

  • Marceline de Waard op 13 oktober 2021 om 07:06

   Wat jammer, Bep! Dank je wel.

Laat een reactie achter