SCHRIJFWEDSTRIJD – HET GEBEURDE OP EEN ZONDAG

Sinds februari 2017 plaats ik iedere zondag een kort verhaal op mijn site. Het is een mooi podium geworden dat ik deze zomer met plezier deelde met andere schrijvers. Enthousiast stuurden zij in voor mijn wedstrijd ‘het gebeurde op een zondag.’ Dertien weken lang plaatste ik als zondagverhaal de verhalen die ik het mooist/best/aansprekends vond. Hieronder, in willekeurige volgorde, de dertien winnaars met het bijbehorende juryrapport van mijzelf, mijn oordeel en mijn mening.

Deborah de Greef – Een mooie zwarte
Een verhaal dat mij door de pakkende schrijfstijl aansprak, ik bleef lezen: hoe loopt het af met die kraai? Het verhaal liet mij met een glimlach achter.
website: https://wwwdeboradegreef.nl.

Els Neijts – Rokje vast, stuur los, aangereden
Kinderleed en een blijvend litteken: de ietwat ‘droge’ pen van Els maakte er een heerlijk verhaal van. Ik las het met veel plezier.

Lisette van Eerten – De lange nachten tussen ons
Haar woorden rolden over het digitale papier. Bijna achteloos schetste Lisettee een miniatuur van een hopeloze relatie. Aan het eind dacht ik door te hebben wat er ging gebeuren, totdat Lisette met een laatste zin alles op zijn kop zette.
Website: https://lalalisetteland.wordpress.com

Bruno Lowagie – Waar het verstand niet bij kan
Bruna verhaalde over een man die een stukje van zichzelf is kwijtgeraakt. Bruno gaf er origineel vorm aan en ik hoopte dat het goedkwam, het was tenslotte op een zondag.
Website: https://wil-low.com

Conny Hoogendoorn – Terrasje pikken
Met veel dialogen bracht Conny een zondagse rommelmarkt in coronatijd tot leven. Ik zag het gebeuren.
Website: http://connyhoogendoorn.nl/

Alexander Roessen – De steiger
Een verhaal vol jongensleed, met mooie details en dito spanningsopbouw maakte Alexander voor mij duidelijk waarom dat schip zo belangrijk is. Het verhaal lees je hier.
Website: www.alexanderroessen.nl

Nel Goudriaan – Zondagsrozen
De emoties van het dagelijks leven, als geen ander legt Nel ze met haar gevoelige pen vast. Zo ook in dit verhaal.
Website: www.nelgoudriaan.com

Meta du Croq – De kaasstolp
Een verhaal geschreven met veel oog voor details. Meta bracht een wereld tot leven waarvan ik hoop dat hij nooit komt. Het verhaal lees je op haar site.
Website: www.metasschrijfhoekje.com

Cecile Koops – Bram
Met mooie beelden schetste Cecile een idyllische zondag, voor haar hoofdpersoon verloopt deze dag niet zo lieflijk.
Website: https://www.cecilekoops.com

Brechje de Koo – Engel
Zij noemt zich een ‘jonge’ schrijver. In haar verhaal liet Brechje zien dat echte liefde geen enkele grens kent. Ik vond het een verhaal potentie.
Website: www.brechjedekoo.nl

Annette Akkerman – In afwachting
Indringend beschreef zij een beklemmend wachten. Mijn hart bonkte mee, een goede nacht is een relatief begrip.
Website: https://annetteakkerman.exto.nl/

Toby Faber – De klokkenluider
Dit was de inzending die mij het meest verraste. Al is het maar omdat online Toby Faber alleen te vinden is als een in 1965 geboren Engelse schrijver. Een geweldig verhaal waarin de verschillende betekenissen van ‘klokkenluider’ aan de orde kwam.

Frans van der Eem – Aphrodite
In Frans’ schrijven is altijd veel aandacht voor de setting, met zijn woorden tovert hij mooie beelden tevoorschijn. In dit verhaal combineerde hij dit met de weemoed van een verloren liefde
Facebook: https://www.facebook.com/FransvanderEem

In september verlootte ik onder deze dertien schrijvers een exemplaar van mijn bundel Schandalig en andere zondagverhalen. De gelukkige winnaar was Frans van der Eem.


Fijn als je wilt liken en/of delen.

Laat een reactie achter