Recensies Thuisreis

NBD Biblion - recensiepagina resized

NBD Biblion

“Een debuutroman waarin alles klopt: de personages die goed uitgewerkt zijn, de sfeer, het reisgevoel, de natuurbeschrijvingen en een mysterie dat om opheldering vraagt.”
Een citaat uit de Thuisreisrecensie van NBD Biblion, leidend voor de aanschaf van boeken door bibliotheken. En aanschaffen deden ze: 223 exemplaren zijn er besteld, dit betekent dat mijn boek binnenkort in bijna iedere Nederlandse bibliotheek (we hebben er 240) ligt. En dat in een tijd dat bibliotheken heel terughoudend zijn in het aanschaffen van nieuwe boeken. De hele NBD Biblion recensie lees je - met vergrootglas - hiernaast.

Mrceline de Waard

Hanneke Tinor-Centi

Deze recensente schreef: "Thuisreis is een roman vol spanning, warmte, mysterie en diepgang." en: "De Waard lardeert de fijne verhaalconstructie met natuurlijke dialogen. De karakteriseringen van haar personages zijn van bovengemiddeld niveau."
Ze sloot af met: "De Waard weet te boeien en zet met Thuisreis een verhaal neer dat nog geruime tijd zal beklijven en doet verlangen naar een volgende roman van deze auteur." Haar hele recensie lees je hier.

Bookstamel - Thuisreis website

Bookstamel

Melanie Hoogvliet schreef: "Een prachtig verhaal [ … ] Met deze roman weet Marceline je te raken en verschillende belangrijke onderwerpen aan te snijden. Toch bleef het verhaal lekker luchtig en ontspannen om te lezen.
Al met al vond ik het dus een heerlijke roman om te lezen. Daarom krijgt dit boek van mij een welverdiende 8." Haar hele recensie lees je hier.

websitemaat Perfecte buren site

Recensente Carlita van Rossum schreef: "Thuisreis leest als een trein en behoudt toch de rust. De vrouwen spelen in dit boek de hoofdrol en laten hun stem gelden. Persoonlijk vond ik het fijn om te lezen dat zij hun hart volgen en hun eigen lot in handen nemen. Maar dit komt alleen binnen als het oprecht overkomt en dat kan Marceline de Waard heel goed. Ik ben benieuwd waarmee zij ons nog meer gaat verrassen. Vier sterren voor een roman die je met een tevreden gevoel achterlaat." De hele recensie lees je hier.

websitemaat Boekrecensiesblog - Thuisreis

Noortje de Kok recenseerde en oordeelde: "Thuisreis is een boeiende roman die in sneltreinvaart leest. Je maakt kennis met verschillende personages en de setting in het Engelse landschap spreekt tot de verbeelding. Maar het is meer dan een ‘roadtrip’ alleen, het vertelt het verhaal van een vrouw die op een belangrijk keerpunt in haar leven staat. Langzaamaan worden de puzzelstukjes in de roman gepresenteerd en alles komt op een mooie manier op het eind van de roman samen." De hele recensie lees je hier.

Hebban logo
Hebban - Ben
Hebban - Nel
Hebban - Meta
Hebban - Ema
Hebban Harmke
Hebban logo

Meeslepend - Feel good roadtrip

Op Hebban ontving Thuisreis zes prachtige lezersrecensies.

Ben Bijker schreef: "Een prachtige en indringend geschreven ‘roadtrip’ waarin Eileen, na het overlijden van haar man, op zoek gaat naar haar roots in Ierland. [ … ] Je wordt het boek ingezogen en meegenomen en beetje bij beetje worden de geheimen uit het verleden ontrafelt en beetje bij beetje wordt Eileen wie ze is, komt ze thuis." Zijn hele recensie lees je hier.

Nel Goudriaan meldde: "Thuisreis, de debuutroman van deze schrijfster maakt de verwachtingen meer dan waar." Zij sloot af met "Samengevat: een meeslepend geschreven debuut: spannend, psychologische diepgang, sfeervol, een vleugje mysterie. Een boek om heerlijk in te verdwijnen". Haar volledige recensie lees je hier.

Meta du Croq-Boonstra oordeelde: "Een prachtig debuut. Graag gelezen. Veel te snel uit." en concludeerde: "Een boek met diepgang. Knap gedaan! Ik kijk uit naar het volgende boek van Marceline." Ook haar hele recensie is hier terug te lezen.

Ema Sinderalova schreef: Een sterke debuutroman [ ... ] maar dat het pas aan het einde werd bevestigd, vind ik knap schrijfwerk! Haar recensie lees je hier.

En Barbaatje oordeelde: 'Dit smaakt naar meer!' Lees het hier.

 

Thuisreis website

Lezen is reizen in je hoofd

Op Bol staan ook de nodige lezersrecensies, een paar citaten:
"De personen, omgeving en gebeurtenissen zijn zo beeldend beschreven dat je het verhaal ingezogen wordt."
"Het verhaal neemt je mee naar verlaten campings, knusse pubs, nostalgische cottages en mysterieuze, woeste zeeën."
"Door de beeldende stijl is het vanaf het begin tot het einde boeiend en leg je het boek niet makkelijk weg."
"Spannend, psychologische diepgang, sfeervol, een vleugje mysterie."
De volledige recensies lees je hier.

Lezers zeggen

Ambis leesclub - website

Ambi's Leesclub: smaakt naar meer

In deze club waren de lezers het erover eens dat Thuisreis vlot wegleest en dat ze graag hadden willen weten hoe het met Eileen verder ging. Een vervolg zou welkom zijn.

Ook ondervond ik in de praktijk dat een boek dat iedereen bevalt niet bestaat, één van de lezers vond het namelijk wat tegenvallen. Gelukkig beviel het boek de anderen wel:

"Thuisreis’ is een verhaal met diepgang en zeker een aanrader";

"Een fijn boek dat zich moeilijk laat wegleggen. [ ... ] Smaakt zeker naar meer." en "leest heerlijk weg, genoten van het boek."

Marceline de Waard

Boekentoer: de moeite waard

In plaats van zelf op reis te gaan stuurde ik deze zomer Thuisreis op tournee door Nederland én België. Enthousiaste lezers schrijven na het lezen van mijn debuutroman een recensie. De eerste reacties zijn binnen.
In Nederland schreef Wijna Pronk: "HEERLIJK MEESLEPEND [ ... ] Het boek is zeker de moeite waard om te lezen, ik heb er erg van genoten." Haar hele recensie lees je hier.
De eerste recensie uit België kwam van Lydia Frooninckx: "Boeiend geschreven, leerrijk ook. Een aanrader, 4 sterren waard." Haar recensie lees je via deze link.

Lezers Thuisreis - recensiesize

Uit!

Dit is ook zo leuk: lezers die een foto met Thuisreis opsturen en laten weten wat zij ervan vonden. Deze foto's kreeg ik van Karin Toet (links) en Annemiek Dorsman (rechts). Karin schreef over 'Thuisreis': "Het was prachtig! Geweldig geschreven Marceline, I am impressed!♥️" Ook van Annemiek ontving ik een fijne reactie: "Boek gisteren uitgelezen. Heel herkenbaar en fijn om te lezen."

Thuisreis bij Nel G - recensiesize

Zucht

Nel Goudriaan zette Thuisreis tussen de tulpen en schreef : “Ik heb het boek uit. Zo prachtig alle draadjes verbinden zich. Liet Thuisreis gisteren nog even liggen omdat ik het zo jammer vind dat het uit is." en "De titel Thuisreis kreeg een nieuwe betekenis, ontroerend ook."

Lancering - boek staand website

Parel

"Wauw, wat een volwassen debuutroman. Ik ben er gistermorgen aan begonnen en heb het vannacht verder in een ruk uitgelezen.   [ … ] Je bent er volledig in geslaagd het doorgaans hoge niveau van je zondagverhalen moeiteloos te handhaven. Verder speelt mee dat ik mij – hoewel veel ouder dan jouw hoofdpersoon- mij af en toe kan identificeren met haar beweegredenen. In termen van fotografie vind ik de gelaagdheid in zowel de titel als de inhoud van het boek prachtig. – Thole Alex de Haan
“Thuisreis inmiddels met veel plezier gelezen en door jouw beeldende manier van schrijven zag ik de taferelen en landschappen zo voor me. Dank voor deze parel in coronatijd.” – Nelleke

Recensies Schandalig

websitemaat Hebban

Een doos bonbons

April 2020 werd ik op Hebban aangenaam verrast met nog een nieuwe recensie voor mijn bundel: "Een prachtige verzameling meeslepende, pikante, ontroerende, grappige, duistere. ondeugende en vooral zeer onderhoudende verhalen! Een mooie afwisseling en in een persoonlijke stijl geschreven. Knap dat deze schrijfster elke zondag een verhaal weet te schrijven. Het boek deed me denken aan een goed gevulde doos met bonbons: allemaal heerlijk en je weet niet waar je moet beginnen en wat de lekkerste is. [ … ] Gewoon alles lezen!

Lezers-Schandalig-site

Meer graag!

Begin september 2019 verscheen op bol.com, een lezersrecensie voor 'Schandalig' om trots op te zijn:
"Als je dit boek met verhalen leest, ga je door een achtbaan. Zodra je denkt dat je weet wat er komt, word je verrast door een ander soort verhaal en een onverwachte wending. Na 3 avonden lezen dacht ik: nu al uit?!"

 

Boekwinkel Schandalig web

Drie keer vijf sterren

Drie reviews op bol.com, hier drie citaten:
"Ik heb heel veel gelezen in mijn 75 jarige leven en ik vind haar nu al heel goed, waarbij af en toe een vergelijking met de schrijfstijl van Nora Roberts zich bij mij opdringt."
"Heerlijke verhalen, en niet alleen voor de zondagochtend! Humor, drama, thriller, ze weet het alle genres kernachtig te raken. Een veelzijdige bundel die je maar moeilijk weg kan leggen!"
"Marceline schrijft met een vlotte pen, heeft oog voor realiteit met soms een onverwachte twist en neemt je mee met haar oorspronkelijke schrijfstijl."

Marceline de Waard Schandalig

De eerste reacties

Deze verschenen op de site van Ambilicious:
"De verhalen op Facebook, zijn een heerlijke start van de zondag. Heel verschillend en bij de verhalen in meerdere delen, is het steeds een verrassing hoe het verhaal verder gaat."
Met daarbij vijf sterren.
Op Hebban kreeg Schandalig vier en vijf sterren, een citaat:
"De verhalen zijn gemakkelijk leesbaar wat het heerlijk maakt even tussendoor een van de verhalen te pakken te nemen. Met veel plezier gelezen."