Leeskost website

Leeskost: een verrassende bundel

Suzanna Esther van Leeskost schrijft: “Het is zeker een boek dat je door de bloemrijke taal en de bijzondere verhalen graag nog eens ter hand neemt.” Over ‘Eilanders’: “… een aantal prachtige verhalen met diverse invalshoeken; romantisch, sensueel, maar ook mystiek” en: “Wat de bundel een meerwaarde geeft, zijn de toegevoegde lezersreacties bij ieders verhaal zonder te veel prijs te geven. Er blijft genoeg ruimte voor eigen interpretatie.” Over ‘De nieuwe huishoudster’: “Marceline schrijft kleurrijk, ze schildert met woorden. De lezer kijkt, luistert en ervaart. Wat in beginsel een mysterieuze thriller lijkt, wordt sluipenderwijs een bitterzoet liefdesverhaal.” De hele Leeskost-recensie lees je hier.

Eilanders - Ben - website

Kortom: een aanrader!

Ben Bijker van Gordijn Opzij schreef:  "Een mooi palet van 14 hele verschillende verhalen op. Verhalen die je raken, indringend zijn vanwege de herkenning of hilarisch zijn vanwege de bizarre invalshoeken. Aan de hand van deze schrijvers beleef je een boeiende reis. [ ... ] Tot slot worden we nog getrakteerd op een indringende mini-novelle van de hand van Marceline zelf! Vlot en meeslepend geschreven, mooie personages en hoe spanning en romantiek hand in hand gaan. Eigenlijk word je vanaf de eerste zin meegesleurd en is het onmogelijk te stoppen met lezen totdat je het laatste woord hebt gelezen."
Ben's hele recensie lees je hier

Boekenreizigers - website

Boekenreizigers: fijn om te lezen

Erna Eikhoudt van de Boekenreizigers beoordeelde 'Eilanders & De nieuwe huishoudster: "In het eerste deel staan veertien korte verhalen. [ ... ] Complimenten voor alle auteurs die in een paar pagina’s zo scherp en doeltreffend iets neer kunnen zetten wat zo compleet is en zo kloppend dat je bijna het gevoel hebt een heel boek gelezen te hebben.
Het twee deel is de novelle van Marceline, De nieuwe huishoudster. Een verhaal dat maar zo echt gebeurd zou kunnen zijn. [ ... ] De karakters zijn goed neergezet en het verhaal is erg mooi uitgewerkt. Je leest het in één adem uit."
Erna's hele recensie lees je hier.

Recensies Terugkeer

Recensie Suzanna Esther website formaat

Leeskost

Op deze recensiesite schreef Suzanna Esther ondermeer: "Marceline de Waard zet met Terugkeer een mooi en sfeervol verhaal neer dat de lezer meeneemt naar de belevingswereld van een kleine gemeenschap met grootse verlangens."
En:
"Marceline’s schrijfstijl is vloeiend, haar beschrijvingen van de directe omgeving van haar personages kan men bestempelen als poëtisch."
De hele recensie lees je hier.

Recensie NBD Biblion staand

Bibliotheekrecensie

"Vriendschap, onbegrip, buitensluiting, romantiek, uitzichten en landschappen worden beeldend beschreven." Een stukje uit de recensie van NBD-Biblion. Een belangrijke recensie ook want op basis hiervan kochten bibliotheken mijn novelle ruim in. Dit betekent dat "Terugkeer" binnenkort ook in de bibliotheek is te lenen!

Mrceline de Waard

Origineel en bijzonder fraai

"Kortom, Marceline de Waard levert met ‘Terugkeer’ opnieuw een origineel en bijzonder fraai verhaal af." schrijft Hanneke Tinor-Centi in haar recensie van 'Terugkeer'.  En:

“Een bepaalde sfeer, de buitensluiting van het personage, de emoties, De Waard weet het uitstekend in woorden te vatten. Bovendien weet deze auteur ook in ‘Terugkeer’ de omgeving weer uiterst beeldend te schetsen en zijn haar dialogen volledig geloofwaardig en nergens gekunsteld.”
Haar hele recensie lees je hier

Recensie Must read or not -Terugkeer 210x275

Dit smaakt naar meer!

‘Een Schotse eilandnovelle welke door de fijne personages naar meer smaakt,’ ‘Terugkeer’ kreeg van de boekensite ‘Mustreads or not’ een mooie beoordeling. ‘Voor mij is dit de eerste kennismaking met auteur Marceline De Waard en zeker niet de laatste,’ schreef recensente Caroline. Ze vond het heerlijk om te lezen en voor haar had het wel een roman in plaats van een novelle mogen zijn: ‘Ik kon er geen genoeg van krijgen’. Ze concludeert: ‘Deze novelle is zeker een aanrader, voor lezers die van romantiek en historische plaatsen houden.’
Nieuwsgierig naar de hele recensie? Die lees je hier.

Een verslavend pareltje

Op Hebban verschenen vijf prachtige lezersrecensies:

'Teugkeer, een pareltje' - Nel Goudriaan 
'Verslavend'- Ben Bijker  
'Romantiek ten top'- Margaret Hillebrandt 
'Flonkerend' - Frans van der Eem 
'Feelgood novelle' - Ema Sinderalova

Klik op de link om ze te lezen en geniet mee van de mooie waarderingen.

Recensie Thrillers and More - Terugkeer 210X275

Beeldend

Op Thrillers and more schrijft recensente Yfke: “In Terugkeer neemt Marceline de Waard je mee naar de Schotse Hebriden, een fijne plek om te vertoeven. De cover [ ... ] brengt je al meteen in de stemming en tijdens het lezen waan je je zelf al snel op het eiland (op het paadje achter de eilandwinkel, bij de Old Widow’s Cottage en aan de Kreeftenbaai), dankzij de passende, bloemrijke beschrijvingen. Mocht je al een beetje heimwee hebben naar Schotland (*kuch* Skye *kuch*), dan gaat deze novelle het erger maken. Ik heb de sfeer van Terugkeer dankzij de beeldende schrijfstijl van De Waard als heel prettig ervaren.” Haar hele recensie lees je hier.

Recensie Perfecte Buren - Terugkeer 210x275

Sfeervol

De boekensite ‘Perfecte Buren’ kopte op de social media: ‘Een sfeervol geschreven verhaal met de nodige romantiek.’
Recensent Joke Zwier had door mijn vlotte schrijfstijl het boek in een oogwenk uit had.
Ook vindt ze dat de sfeer op het eiland goed tot uitdrukking komt:
'Lekker op de bank, terwijl de regen tegen de ramen klettert wegdromen over hunkerende liefde.’
Haar hele recensie lees je hier.

Terugkeer in Finland klein

Lezers zeggen

“Begonnen in Finland (foto) met je boek en uitgelezen in Spanje. Je boek heeft heel wat kilometers afgelegd. Ik heb ervan genoten dankjewel. Prachtig boek!!”

EN

“Voordeel van Corona hebben, is dat ik eindelijk de tijd heb genomen om je boek te. Ik heb er van genoten. Leest heerlijk weg en ik zat er helemaal in. Heb je weer knap gedaan."

Terugkeer in de Trein 210 bij 275

De eerste lezersreacties

De dag naar de lancering: "Ik ben al bij hoofdstuk 4. Wauw [...] Je boek leest als een trein en sommige zinnen wil ik nog eens lezen. De tekst is compact en bevat veel informatie op alle niveaus als zintuigelijk, omgeving en ook psychologisch. Erg mooi."
En: "Net je eerste hoofdstuk gelezen en je hebt me al gepakt hoor!"
De eerste aanbeveling verscheen een paar dagen later in de NS-leesclub op Facebook:
“Een novelle om achter elkaar door te lezen met heerlijke karakters en adembenemende beschrijvingen van natuur en sfeer op de Schotse Hebriden. De tijd vloog om. Een echte aanrader!”

 

Recensies Verlangen

Recensie T&M Verlangen WB

Een heerlijke bundel

Alexander Roessen schrijft: “Verlangen en nog meer zondagverhalen bevat prachtige, schrijnende, tedere, spannende verhalen maar soms ook een verhaal dat mij een glimlach gaf. De personages en de plot weten me te beroeren en soms te verrassen. Door de beeldende manier van schrijven krijgt Marceline het voor elkaar me te laten verlangen naar een volgend verhaal.” Hij beloonde de bundel met vierenhalve ster. Zijn hele recensie lees je hier.

Biebrecensie verlangen - website

Dubbelfijn

'Goed opgebouwd', 'mooie beschrijvingen van sfeer', 'personages mooi uitgediept', 'de schrijfstijl is bovendien vlot'. - Een paar quotes uit de NBD Biblion recensie van  'Verlangen en nog meer zondagverhalen'.

Deze recensie is dubbelfijn omdat het betekent dat mijn nieuwste boek binnenkort ook te lenen is in de bibliotheek. De hele NBD Biblion recensie lees je - met vergrootglas - hiernaast.

Harmke over Verlangen websiteformaat

Verlangen in vele vormen

Op Hebban plaatste Harmke Roestenburg een prachtige lezerservaring:

“Marceline weet je mee te nemen in de sfeer van het verhaal, alsof je erbij bent. Je voelt de diepe emoties en kunt je verplaatsen in de hoofdpersonen door de knap ingevlochten karakterbeschrijvingen.” en “Marceline kan je laten wegdromen, maar gaat de realiteit niet uit de weg. Het vlees is soms heerlijk mals, soms met een vet randje, maar soms ook rauw.”

De hele recensie lees je hier.

websitemaat Hebban

Dansende verhalen

Op Hebban verscheen een heerlijke lezerservaring van Margareth Hillebrandt: ‘Marceline heeft een bijna dansende schrijfstijl. Ook in deze korte verhalen zet ze haar personages treffend neer. Daarnaast heeft Marceline een scherp oog voor de omgeving waarin de verhalen zich afspelen. Je voelt de wind bijna over je wangen strijken en proeft de zilte lucht van de zee als zij verhaalt over de kusten van Ierland of Schotland.’  Ze sloot af met ‘Ik heb genoten van deze bundel.’ De hele recensie lees je hier.

Mrceline de Waard

Een verrukkelijke bundel

“... waarnaar je als lezer blijft grijpen,” schreef recensent Hanne Tinor-Centi.

“Van vrolijkheid, naar ontroering en van spanning naar ontspanning. Verlangen heeft het allemaal in zich. Een keur ook aan onderwerpen; veelal zeer herkenbaar.”

“Het kort verhaal is voor veel romanauteurs een uitdaging aangezien het slechts een beperkte ruimte biedt. Toch ziet De Waard kans al haar verhalen een kop, staart en middenstuk te geven en dat is zeker niet elke auteur gegeven.” Ze sloot af met “Kortom, deze fijne bundel is een ware aanrader!” Haar hele recensie lees je hier.

CVR_front_Verlangen_Marceline_de_Waard_def_websiteboek

De eerste recensie

Een nieuwe recensie is altijd spannend en de eerste in het bijzonder. Hoe heerlijk is het om gelijk zo’n lovende te krijgen: “Meeslepend en herkenbaar, personages waar je je mee kunt verbinden, prachtige beschrijvingen van sfeer en omgeving. Gewoon heerlijk om je even in te verliezen, vooral in deze bizarre tijd!” En dan ook nog eens vijf sterren. Ik glim! De hele recensie lees je hier.

Recensies Thuisreis

NBD Biblion - recensiepagina resized

NBD Biblion

“Een debuutroman waarin alles klopt: de personages die goed uitgewerkt zijn, de sfeer, het reisgevoel, de natuurbeschrijvingen en een mysterie dat om opheldering vraagt.”
Een citaat uit de Thuisreisrecensie van NBD Biblion, leidend voor de aanschaf van boeken door bibliotheken. En aanschaffen deden ze: 223 exemplaren zijn er besteld, dit betekent dat mijn boek binnenkort in bijna iedere Nederlandse bibliotheek (we hebben er 240) ligt. En dat in een tijd dat bibliotheken heel terughoudend zijn in het aanschaffen van nieuwe boeken. De hele NBD Biblion recensie lees je - met vergrootglas - hiernaast.

Mrceline de Waard

Hanneke Tinor-Centi

Deze recensente schreef: "Thuisreis is een roman vol spanning, warmte, mysterie en diepgang." en: "De Waard lardeert de fijne verhaalconstructie met natuurlijke dialogen. De karakteriseringen van haar personages zijn van bovengemiddeld niveau."
Ze sloot af met: "De Waard weet te boeien en zet met Thuisreis een verhaal neer dat nog geruime tijd zal beklijven en doet verlangen naar een volgende roman van deze auteur." Haar hele recensie lees je hier.

Bookstamel - Thuisreis website

Bookstamel

Melanie Hoogvliet schreef: "Een prachtig verhaal [ … ] Met deze roman weet Marceline je te raken en verschillende belangrijke onderwerpen aan te snijden. Toch bleef het verhaal lekker luchtig en ontspannen om te lezen.
Al met al vond ik het dus een heerlijke roman om te lezen. Daarom krijgt dit boek van mij een welverdiende 8." Haar hele recensie lees je hier.

websitemaat Perfecte buren site

Recensente Carlita van Rossum schreef: "Thuisreis leest als een trein en behoudt toch de rust. De vrouwen spelen in dit boek de hoofdrol en laten hun stem gelden. Persoonlijk vond ik het fijn om te lezen dat zij hun hart volgen en hun eigen lot in handen nemen. Maar dit komt alleen binnen als het oprecht overkomt en dat kan Marceline de Waard heel goed. Ik ben benieuwd waarmee zij ons nog meer gaat verrassen. Vier sterren voor een roman die je met een tevreden gevoel achterlaat." De hele recensie lees je hier.

websitemaat Boekrecensiesblog - Thuisreis

Noortje de Kok recenseerde en oordeelde: "Thuisreis is een boeiende roman die in sneltreinvaart leest. Je maakt kennis met verschillende personages en de setting in het Engelse landschap spreekt tot de verbeelding. Maar het is meer dan een ‘roadtrip’ alleen, het vertelt het verhaal van een vrouw die op een belangrijk keerpunt in haar leven staat. Langzaamaan worden de puzzelstukjes in de roman gepresenteerd en alles komt op een mooie manier op het eind van de roman samen." De hele recensie lees je hier.

Hebban logo
Hebban - Ben
Hebban - Nel
Hebban - Meta
Hebban - Ema
Hebban Harmke
Hebban logo

Meeslepend - Feel good roadtrip

Op Hebban ontving Thuisreis zes prachtige lezersrecensies.

Ben Bijker schreef: "Een prachtige en indringend geschreven ‘roadtrip’ waarin Eileen, na het overlijden van haar man, op zoek gaat naar haar roots in Ierland. [ … ] Je wordt het boek ingezogen en meegenomen en beetje bij beetje worden de geheimen uit het verleden ontrafelt en beetje bij beetje wordt Eileen wie ze is, komt ze thuis." Zijn hele recensie lees je hier.

Nel Goudriaan meldde: "Thuisreis, de debuutroman van deze schrijfster maakt de verwachtingen meer dan waar." Zij sloot af met "Samengevat: een meeslepend geschreven debuut: spannend, psychologische diepgang, sfeervol, een vleugje mysterie. Een boek om heerlijk in te verdwijnen". Haar volledige recensie lees je hier.

Meta du Croq-Boonstra oordeelde: "Een prachtig debuut. Graag gelezen. Veel te snel uit." en concludeerde: "Een boek met diepgang. Knap gedaan! Ik kijk uit naar het volgende boek van Marceline." Ook haar hele recensie is hier terug te lezen.

Ema Sinderalova schreef: Een sterke debuutroman [ ... ] maar dat het pas aan het einde werd bevestigd, vind ik knap schrijfwerk! Haar recensie lees je hier.

En Barbaatje oordeelde: 'Dit smaakt naar meer!' Lees het hier.

 

Thuisreis website

Lezen is reizen in je hoofd

Op Bol staan ook de nodige lezersrecensies, een paar citaten:
"De personen, omgeving en gebeurtenissen zijn zo beeldend beschreven dat je het verhaal ingezogen wordt."
"Het verhaal neemt je mee naar verlaten campings, knusse pubs, nostalgische cottages en mysterieuze, woeste zeeën."
"Door de beeldende stijl is het vanaf het begin tot het einde boeiend en leg je het boek niet makkelijk weg."
"Spannend, psychologische diepgang, sfeervol, een vleugje mysterie."
De volledige recensies lees je hier.

Lezers zeggen

Thuisreis - lezers zeggen website

Om in te verdwijnen!

De reacties blijven komen: "Ik heb erg genoten van Thuisreis. Ik heb het de afgelopen week in een ruk uitgelezen. Het is heel erg pakkend geschreven. De hoofdpersoon Eileen gaat echt voor me leven, ze heeft herkenbare twijfels en dilemma'. En de dialogen en de natuur zijn heel goed beschreven. Ik krijg er zin van om naar Cornwall en Ierland te reizen!"

Een andere lezer schreef: "Heerlijk boek om in te verdwijnen. Traag opbouwend tot een versneld tempo aan het einde."

Margareth leest Thuisreis klein

Genoten!

Soms krijg je berichten die je hele dag goedmaken. Zoals dit van Margareth Hillebrandt:

"Ik heb genoten van Thuisreis. Een romantisch verhaal vol melancholie en mooie verstilde momenten waarin je zowel de schoonheid als de grijze triestheid van de landschappen beschrijft. Mooi gedaan. Het is een echt vrouwenboek waar veel vrouwen van zullen genieten. Zoals ik al eerder meldde hou ik van jouw schrijfstijl en heb ik ook genoten van een paar mooie metaforen."

Ambis leesclub - website

Ambi's Leesclub: smaakt naar meer

In deze club waren de lezers het erover eens dat Thuisreis vlot wegleest en dat ze graag hadden willen weten hoe het met Eileen verder ging. Een vervolg zou welkom zijn.

Ook ondervond ik in de praktijk dat een boek dat iedereen bevalt niet bestaat, één van de lezers vond het namelijk wat tegenvallen. Gelukkig beviel het boek de anderen wel:

"Thuisreis’ is een verhaal met diepgang en zeker een aanrader";

"Een fijn boek dat zich moeilijk laat wegleggen. [ ... ] Smaakt zeker naar meer." en "leest heerlijk weg, genoten van het boek."

Marceline de Waard

Boekentoer: de moeite waard

In plaats van zelf op reis te gaan stuurde ik deze zomer Thuisreis op tournee door Nederland én België. Enthousiaste lezers schrijven na het lezen van mijn debuutroman een recensie. De eerste reacties zijn binnen.
In Nederland schreef Wijna Pronk: "HEERLIJK MEESLEPEND [ ... ] Het boek is zeker de moeite waard om te lezen, ik heb er erg van genoten." Haar hele recensie lees je hier.
De eerste recensie uit België kwam van Lydia Frooninckx: "Boeiend geschreven, leerrijk ook. Een aanrader, 4 sterren waard." Haar recensie lees je via deze link.

Lezers Thuisreis - recensiesize

Uit!

Dit is ook zo leuk: lezers die een foto met Thuisreis opsturen en laten weten wat zij ervan vonden. Deze foto's kreeg ik van Karin Toet (links) en Annemiek Dorsman (rechts). Karin schreef over 'Thuisreis': "Het was prachtig! Geweldig geschreven Marceline, I am impressed!♥️" Ook van Annemiek ontving ik een fijne reactie: "Boek gisteren uitgelezen. Heel herkenbaar en fijn om te lezen."

Thuisreis bij Nel G - recensiesize

Zucht

Nel Goudriaan zette Thuisreis tussen de tulpen en schreef : “Ik heb het boek uit. Zo prachtig alle draadjes verbinden zich. Liet Thuisreis gisteren nog even liggen omdat ik het zo jammer vind dat het uit is." en "De titel Thuisreis kreeg een nieuwe betekenis, ontroerend ook."

Lancering - boek staand website

Parel

"Wauw, wat een volwassen debuutroman. Ik ben er gistermorgen aan begonnen en heb het vannacht verder in een ruk uitgelezen.   [ … ] Je bent er volledig in geslaagd het doorgaans hoge niveau van je zondagverhalen moeiteloos te handhaven. Verder speelt mee dat ik mij – hoewel veel ouder dan jouw hoofdpersoon- mij af en toe kan identificeren met haar beweegredenen. In termen van fotografie vind ik de gelaagdheid in zowel de titel als de inhoud van het boek prachtig. – Thole Alex de Haan
“Thuisreis inmiddels met veel plezier gelezen en door jouw beeldende manier van schrijven zag ik de taferelen en landschappen zo voor me. Dank voor deze parel in coronatijd.” – Nelleke

Recensies Schandalig

websitemaat Hebban

Een doos bonbons

April 2020 werd ik op Hebban aangenaam verrast met nog een nieuwe recensie voor mijn bundel: "Een prachtige verzameling meeslepende, pikante, ontroerende, grappige, duistere. ondeugende en vooral zeer onderhoudende verhalen! Een mooie afwisseling en in een persoonlijke stijl geschreven. Knap dat deze schrijfster elke zondag een verhaal weet te schrijven. Het boek deed me denken aan een goed gevulde doos met bonbons: allemaal heerlijk en je weet niet waar je moet beginnen en wat de lekkerste is. [ … ] Gewoon alles lezen!

Lezers-Schandalig-site

Meer graag!

Begin september 2019 verscheen op bol.com, een lezersrecensie voor 'Schandalig' om trots op te zijn:
"Als je dit boek met verhalen leest, ga je door een achtbaan. Zodra je denkt dat je weet wat er komt, word je verrast door een ander soort verhaal en een onverwachte wending. Na 3 avonden lezen dacht ik: nu al uit?!"

 

Boekwinkel Schandalig web

Drie keer vijf sterren

Drie reviews op bol.com, hier drie citaten:
"Ik heb heel veel gelezen in mijn 75 jarige leven en ik vind haar nu al heel goed, waarbij af en toe een vergelijking met de schrijfstijl van Nora Roberts zich bij mij opdringt."
"Heerlijke verhalen, en niet alleen voor de zondagochtend! Humor, drama, thriller, ze weet het alle genres kernachtig te raken. Een veelzijdige bundel die je maar moeilijk weg kan leggen!"
"Marceline schrijft met een vlotte pen, heeft oog voor realiteit met soms een onverwachte twist en neemt je mee met haar oorspronkelijke schrijfstijl."

Marceline de Waard Schandalig

De eerste reacties

Deze verschenen op de site van Ambilicious:
"De verhalen op Facebook, zijn een heerlijke start van de zondag. Heel verschillend en bij de verhalen in meerdere delen, is het steeds een verrassing hoe het verhaal verder gaat."
Met daarbij vijf sterren.
Op Hebban kreeg Schandalig vier en vijf sterren, een citaat:
"De verhalen zijn gemakkelijk leesbaar wat het heerlijk maakt even tussendoor een van de verhalen te pakken te nemen. Met veel plezier gelezen."