NEVELS: DE CAMPINGASTEN

Een man en vrouw in identieke rode joggingpakken komen de camping afgelopen. Beiden dragen er blauwe sportschoen met gele strepen bij. De gedachte dat Frank en ik er zo bij zouden lopen, kriebelt in mijn keel. Hysterisch biedt het tegenwicht aan het zware gevoel van net. Ik hou mijn hand voor mijn mond alsof ik moet hoesten.
Ze kijken me aan of ik niet helemaal wijs ben.
‘Zoekt u iets? De receptie is daar.’ De man wijst naar de boerderij.
Zijn wantrouwende houding helpt mezelf bij elkaar te schrapen. ‘Een vriend van mij kampeert hier. Ik wilde even langs.’
‘En uw vriend is?’
Jeroen Bosseman, weet u waar hij staat?’
‘Hij is een paar dagen weg. U bent?’
‘Een oude bekende. Ik kom later wel terug.’

***
Jeroen en ik nemen het pad tussen het bos achter mijn ouderlijk huis en de heidevelden.
‘Henk en Anja zeiden dat er maandag een blonde vrouw naar me vroeg. Hun omschrijving deed me aan jou denken. Volgens Henk was je nogal over je toeren.’
‘Wie?’ Om aan zijn onuitgesproken vraag te ontsnappen, doe ik of ik niet doorheb dat hij het heeft over het stel in de identieke joggingpakken.
‘Probeer je mij wijs te maken dat ze je niet opvielen? Dat kan niet. In hun gelijkvormige outfits zijn ze de vleesgeworden seniorenreclame voor vrijetijdskleding.’
‘Je bedoelt de rode joggingpakken?’ Ik doe of ik het nu pas doorheb. ‘Met daarbij felblauwe gymschoenen met gele strepen?’
‘Dan heb je hun badslippers nog niet gezien.’
Zijn grijns maakt opnieuw het beeld van afgelopen maandag los. Dit keer hoef ik niets te maskeren en ik lach, lach en lach. Met kramp in mijn kaken en knieën tegen elkaar. Buitenproportioneel, hysterisch bijna; de grappigheid van het opgeroepen beeld is niet zo leuk dat het mijn uitbundige geschater rechtvaardigt. Pas als alle spanning van de afgelopen week uit mijn lijf is en mijn benen wiebelig aanvoelen, veeg ik mijn tranen weg.
‘Zo dan. Moest je iets kwijt?’ Zijn mond lacht, zijn ogen staan bezorgd.


Bovenstaande fragmenten komen uit het manuscript ‘Nevels’, mijn nieuwe roman in wording. In dit verhaal kwam mijn hoofdpersoon Fay kwam onverwacht dit bijzondere stel tegen: Henk en Anja, verhaalfiguren van schrijfster Nel Goudriaan. Hun avonturen zijn te lezen op haar site en in de gelijknamige bundel Henk & Anja. In Nevels kamperen ze op de boerencamping in het dorp


Wil je geen zondagverhaal missen? Geef dan je emailadres door via het formulier op mijn homepage en ontvang iedere zondagochtend de link naar het nieuwste verhaal.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

3 reacties

 1. Ben op 18 september 2022 om 09:19

  Dat maakt nieuwsgierig natuurlijk!

 2. Bep van Vlijmen-van Dijk op 18 september 2022 om 23:36

  Ik zag ze voor me in hun joggingpakken, dat roept om een vervolg!
  Fijne week Marceline

 3. Marceline de Waard op 20 september 2022 om 19:33

  Leuk, Bep en Ben, dank voor de reacties!

Laat een reactie achter