SACHA VOOGD

Sinds februari 2017 plaats ik iedere zondag een nieuw verhaal. Het is een mooi podium geworden voor mijn schrijverschap. Ook deze zomer deel ik het met plezier met andere schrijvers. Enthousiast stuurden zij in voor mijn wedstrijd ‘Die ene zomer’. Dertien weken lezen jullie hier in willekeurige volgorde de verhalen die ik het mooist/best/aansprekends vond.…

Lees meer

MARIANNE SINKE

Sinds februari 2017 plaats ik iedere zondag een nieuw verhaal. Het is een mooi podium geworden voor mijn schrijverschap. Ook deze zomer deel ik het met plezier met andere schrijvers. Enthousiast stuurden zij in voor mijn wedstrijd ‘Die ene zomer’. De komende dertien weken lezen jullie hier in willekeurige volgorde de verhalen die ik het…

Lees meer

LEZENSWAARD MEI 2024

Mijn eerste boek van deze maand neemt je mee naar Drenthe. Veenhuizen om precies te zijn, wie er weleens is geweest, of het Pauperparadijs heeft gelezen, weet waarschijnlijk dat daar gezinnen, wezen, bedelaars en landlopers onder erbarmelijke omstandigheden en 24-uurs bewaking verbleven. De bedoeling was dat zij door dwangarbeid genezen werden van hun ingeboren luiheid…

Lees meer

DE KLOMP

Zondagverhaal

‘Het is nog mooier dan op de foto’s.’ Rita geniet. Sergio rijdt en ze heeft alle tijd om de heuvels en dalen langs de kronkelende wegen in zich op te nemen. ‘Moet je dat dorpje zien. Steil tegen de heuvels opgebouwd. Hoe zullen ze dat gedaan hebben? Kijk dan.’‘Dat kan niet, ik rijd.’ Haar man…

Lees meer

VOORTVLUCHTIG

Zondagverhaal

Vorige las je in ‘Gifwolk’ hoe een gifwolk uit de petrochemische industrie een schiereiland met daarop een tbs-kliniek bedreigt. Omdat het door de ontstane paniek niet mogelijk is de bewoners en het personeel te evacueren, laat gevangenisdirecteur Jules iedereen vrij. Pas nadat de laatste gevangene weg is, ontvangt hij het bericht dat de gifwolk toch…

Lees meer

GIFWOLK

Zondagverhaal

‘Dat meen je niet.’ Met een blik alsof hij zojuist heeft gehoord dat marsmannetjes de tbs-kliniek hebben bezet, kijkt Jules op naar Bernard, de beveiligingschef.‘De gifwolk uit de petrochemische fabriek is enorm en de wind blaast hem onze kant op.’Jules gaat voor het smalle raam van zijn kantoor staan en kijkt omhoog naar de strakblauwe…

Lees meer

Lezenswaard, Marceline las in april 2024

Ook deze eerste zaterdag van de maand sprak ik bij de regionale radio-omroep ‘Dit is twee’ over de boeken die ik afgelopen maand las. En natuurlijk deel ik mijn overzicht ook hier. Omdat het ook het weekend is van de dodenherdenking en Bevrijdingsdag begon ik met een Kroatische roman die grotendeels tijdens de Tweede Wereldoorlog…

Lees meer

ZOMERSCHRIJFWEDSTRIJD 2024

Na vier succesvolle edities van mijn zomerschrijfwedstrijd organiseer ik ook dit jaar een schrijfwedstrijd om het podium van mijn zondagverhalen te delen met andere schrijvers. Dit jaar is het thema ‘die ene zomer’. Uiteraard mag voor de wedstrijd dit thema naar eigen inzicht worden ingevuld. Wat kunnen de schrijvers winnen? Doe je mee?Schrijvers kunnen hun…

Lees meer

OVER NEVELS EN ECHO’S

Mijn hoogtepunt op schrijfgebied dit jaar zal geen verrassing zijn, dat was mijn nieuwe roman ‘Nevels’. Na een intensieve periode van redigeren, verwerken proefleescommentaren, coverkeuzes, achterflaptekstprobeersels en drukproefcontroles, kreeg ik op 1 oktober het eerste exemplaar uit handen van mijn uitgever. Het was een waar feestje, ook al miste ik tijdens het signeren alle bitterballen…

Lees meer

DE HEBBANLEESCLUB

Afgelopen weken werd ‘Nevels besproken in een leesclub op Hebban, de grootste lezerssite van Nederland. Spannend, Hebban-leesclubs zijn immers prestigieus en meedogenloos, er werd dan ook zeer kritisch gelezen. Daarbij kwam dat ik als auteur kon meekijken en vragen beantwoorden. Bij tijd en wijle was dit tenenkrommend spannend. EINDVERSLAG.De leesclub sloot positief af. De schrijfstijl…

Lees meer