BLOEMEN OP VRIJDAG

Zondagverhaal

‘Eindelijk weekend.’ Hij ploft neer op de bank en pakt de afstandsbediening.Haar ogen gaan van zijn lege handen naar de bos verwelkte tulpen op de eettafel.In de keuken schuift ze een pizza in de oven en pakt een biertje uit de koelkast. Ze opent het en zet hem op de salontafel.‘Lekker schat.’Haar glimlach is bitterzoet…

Lees meer

LezensWaard, Marceline las in februari 2024

Zoals iedere maand, ook vandaag weer het overzicht van mijn gelezen boeken. Maar met een extra feestelijk tintje, mijn toppers besprak ik vanochtend voor het eerst ook in het radioprogramma ‘Twee op zaterdag’. Voor wie geluisterd heeft: dankjewel, ik ben benieuwd hoe je het vond.Op de radio beperkte ik me tot drie boeken, maar hier…

Lees meer

DE HERDENKINGSTUIN

Zondagverhaal

De zon laat het amberkleurige vlekje in haar oog schitteren als een sterretje. Het meisje draait zich om, haar krullen dansen op haar rug en dan verdwijnt ze in de mist boven de bergen. Moeizaam duwt Beth zichzelf omhoog. Ze mist Louisa en ze wil een herdenkingstuin voor haar aanleggen. Vorige maand vond ze dit…

Lees meer

EEN NIEUW LEVEN

Zondagverhaal

‘Zullen we hier even gaan zitten?’ Beth stopt bij het bankje dat tussen het kasteel en de tuinmans-cottage ligt. Louisa voelt steeds zwaarder aan haar arm.‘Ja.’ De stem van Louisa is niet veel meer dan een fluistering. De twee jaar durende restauratie van het kasteel is net afgerond en Beth is even bang dat het…

Lees meer

EEN LOT UIT DE LOTERIJ

Zondagverhaal

‘Oh, mijn liefste toch.’ Marco wrijft met zijn duim de zwarte vegen onder Beths ogen weg. ‘We hebben het toch goed samen.’Beth knikt ja, haar gezicht zegt nee.Marco trekt haar tegen zich aan, zijn lippen liefkozen haar kruin. Het is de derde keer dat de IVF mislukte en Marco wenst dat hij weer een lach…

Lees meer

HET FAMILIEBEZIT

Zondagverhaal

Louisa’s mond is een streep. Haar mes en vork krassen over het bord en ze schuift de biefstuk naar de rand. Haar kiezen krijgen het rode vlees niet meer weggekauwd, maar haar zoons en hun vrouwen zijn dol op de steaks van de lokale Anguskoeien. Om die reden serveerde ze deze vanavond in plaats van…

Lees meer

MET NAAD EN JARRETELLES

Zondagverhaal

‘Ik heb een afspraakje. Met meneer De Wild.’Janine trekt de steunkousen van mevrouw Roos omhoog. ‘Wat leuk.’‘Morgenavond. We gaan seksen.’ Haar ogen glinsteren als die van een schoolmeisje.Janine klemt haar lippen op elkaar en krijgt het warm. Mevrouw Roos en meneer De Wild zijn beiden de tachtig ruim gepasseerd.Dan moet ze lachen, de fantasie van…

Lees meer

OVERWERK

Zondagverhaal

Er ligt een briefje in mijn locker. Mijn hart mist een slag. Hoe weet hij de code? Ik klem de papieren die ik erin wilde leggen tegen mijn borst en pak het eruit. Mijn handen beven en ook het briefje:Je hebt een lekker kontje in die broek, maar ik zie toch liever je benen onder…

Lees meer

HET LUNCHTROMMELTJE

Zondagverhaal

‘Daar ben ik het niet mee eens.’Ik kijk naar buiten, de zon lonkt en onze nieuwe collega begint de hele discussie opnieuw. Hij weet nog niet dat het geen zin heeft om tegen voorgenomen besluiten van onze directie in te gaan. Mijn gedachten dwalen alvast weg naar het weekend. Misschien naar het strand. Uitwaaien langs…

Lees meer

EEN NIEUW JAAR BEGINT

Zondagverhaal

Waarom zeg je niks? Ik dacht dat nu we elkaar weer hebben gevonden … Voel jij het niet? Met Dough’s stem in haar oren staart Jane naar de planken vol ingeblikte groenten in haar winkel. Natuurlijk voelde ze het ook, alleen kon ze niets anders dan hem zwijgend aanstaren in antwoord op zijn vraag of…

Lees meer