NEL GOUDRIAAN

Sinds februari 2017 plaats ik iedere zondag een nieuw verhaal. Het is een mooi podium voor mijn schrijverschap geworden. Ook deze zomer deel ik het met plezier met andere schrijvers. Enthousiast stuurden zij in voor mijn wedstrijd ‘Eilanders’, een thema ontleend aan de setting van mijn laatste boek ‘Terugkeer, een Schotse eilandnovelle’. De komende weken…

Lees meer

HANNEKE SIMONS

Sinds februari 2017 plaats ik iedere zondag een nieuw verhaal. Het is een mooi podium voor mijn schrijverschap geworden. Ook deze zomer deel ik het met plezier met andere schrijvers. Enthousiast stuurden zij in voor mijn wedstrijd ‘Eilanders’, een thema ontleend aan de setting van mijn laatste boek ‘Terugkeer, een Schotse eilandnovelle’. De komende weken…

Lees meer

FRANS VAN DER EEM

Sinds februari 2017 plaats ik iedere zondag een nieuw verhaal. Het is een mooi podium voor mijn schrijverschap geworden. Ook deze zomer deel ik het met plezier met andere schrijvers. Enthousiast stuurden zij in voor mijn wedstrijd ‘Eilanders’, een thema ontleend aan de setting van mijn laatste boek ‘Terugkeer, een Schotse eilandnovelle’. De komende weken…

Lees meer

ANNEMIEKE DE SCHEPPER

Sinds februari 2017 plaats ik iedere zondag een nieuw verhaal. Het is een mooi podium voor mijn schrijverschap geworden. Ook deze zomer deel ik het met plezier met andere schrijvers. Enthousiast stuurden zij in voor mijn wedstrijd ‘Eilanders’, een thema ontleend aan de setting van mijn laatste boek ‘Terugkeer, een Schotse eilandnovelle’. De komende weken…

Lees meer

LEZERSWINACTIE EILANDERS

Deze zomer lees je op mijn site dertien zondagen lang de verhalen van de winnaars van mijn schrijfwedstrijd ‘Eilanders’. Omdat het dit jaar vijf jaar geleden is dat ik voor het eerst een zondagverhaal plaatste, verschijnt er dit jaar een bijzondere bundel met daarin ondermeer deze dertien winnende verhalen. Als lezer kun je ook een…

Lees meer

TOEKOMSTPLAN

Zondagverhaal

‘Trek het je niet aan.’ Maeve komt naast hem lopen.Carraig slikt, zijn aandacht is strak gericht op de weg en zijn tot vuisten geknepen handen balt hij diep in de zakken van zijn broek.‘Het zijn domme jongens, ze weten niet wat ze zeggen.’ De passen van Maeve passen zich aan die van hem aan. Hij…

Lees meer

BEHEKST

Zondagverhaal

Carraig gluurt onder zijn pet naar de eigenwijze plukjes haar die uit de knot ontsnapten en nu de rand van de zondagse blouse van Maeve versieren. Alsof ze zijn ogen voelt prikken, draait ze zich om in de kerkbank naar de mannen en jongens, die achter in de kerk staan. Voordat haar blik bij hem…

Lees meer

DE SCHETS

Zondagverhaal

‘Kind, loop mij niet zo voor de voeten, ga ergens anders spelen.’ De moeder van de kleine Carraig loopt zo dicht langs hem dat hij opzij moet leunen; de toren die hij van blokken turf en stenen gebouwd heeft, stoot hij om. Hij opent zijn mond om te protesteren. Zijn moeder zeult met een volle…

Lees meer

EILANDERS – schrijfwedstrijd

Ook dit jaar wil ik het podium van mijn zondagverhalen delen met andere schrijvers. Ik schrijf hiervoor opnieuw een schrijfwedstrijd uit, dit jaar met als thema ‘eilanders’.Omdat het vijf jaar geleden is dat ik voor het eerst een zondagverhaal plaatste, is er dit jaar een bijzondere prijs voor de schrijvers én voor de lezers! Wat…

Lees meer

Hoe word je een boekpersonage?

Hitchcock verscheen altijd een paar seconden in zijn films. Nu gaat het mij wat ver om mezelf als personage op te voeren in mijn volgende boek, ‘Nevels’, maar zou het niet leuk zijn wanneer namen van mijn lezers wel een plekje krijgen als vriend(in), buur, schoonzus, huisarts enzovoorts in deze roman? Ik moet je bekennen…

Lees meer