IN EEN ROES

Bedwelmend. De opkomst, de aandacht, de sfeer, het signeren: alles was perfect bij mijn boeklancering vorige week. Ik ging op vleugels, de rest van de week zweefde ik door en nog steeds leef ik in de warme cocon die ‘Terugkeer’ met zich meebracht. Het is bijzonder te ervaren dat een live boeklancering zoveel meer impact om me heeft dan de onlinelanceringen van mijn vorige boeken.

De eerste reacties
Dezelfde avond al verscheen er een heerlijk artikel over de lancering in de Schiedammer Online: Terug naar de Schotse Hebriden met Marceline de Waard.

De volgende ochtend had ik amper de slaap uit mijn ogen gewreven of de eerste reacties ploften vlak na elkaar binnen in mijn digitale postvak:
“Ik ben al bij hoofdstuk 4. Wauw […] Je boek leest als een trein en sommige zinnen wil ik nog eens lezen. De tekst is compact en bevat veel informatie op alle niveaus als zintuigelijk, omgeving en ook psychologisch. Erg mooi.”
en:
“Net je eerste hoofdstuk gelezen en je hebt me al gepakt hoor!”

De rest van de dag bracht ik door met het bekijken van de honderden foto’s die van alle kanten naar mij werden gestuurd en het signeren van de boeken voor mensen die niet bij de lancering kon zijn. Ondertussen zette de uitgever ook de boektrailer nog online. Ik was erg blij dat ik met een vooruitziende blik die maandag vrij had genomen.

Door in een flow
De dagen daarna bleef de herinnering levend, signeerde ik nog voor collega’s, sprak ik met de boekhandel in Schiedam-noord een signeersessie af voor zaterdag 13 november en verscheen de eerste aanbeveling voor ‘Terugkeer’ in de NS-leesclub op Facebook:
“Een novelle om achter elkaar door te lezen met heerlijke karakters en adembenemende beschrijvingen van natuur en sfeer op de Schotse Hebriden. De tijd vloog om. Een echte aanrader!”

Onder ogen
Door de week heen had ik ook nog contact met de talkshowhost van Onder Ogen over de show van gisteren, 6 november. En hoe leuk was die! Niet alleen spraken we over Terugkeer, we hadden ook een mooi gesprek over de start van mijn schrijverschap en de thema’s in mijn prille oeuvre. Want na vier boeken mag je daar ineens ook over spreken.

Ik voel me rijk en gezegend; een trotse schrijver. Vandaag geniet ik nog een dag na, volgende week kijk ik weer verder. Ik hoop dat je met me mee blijft leven én lezen!


Kon je niet bij de lancering zijn en wil je alsnog een gesigneerd exemplaar? Dat kan via deze link.

Wil je ook meegenieten van mijn hoogtepunten? Bij deze de links naar:
Artikel in de Schiedammer Online
Boektrailer
Uitzending Onder Ogen
Signeren in Schiedam-noord

Wil je met me mee blijven leven én lezen? Geef dan je emailadres door via het formulier op mijn homepage en ontvang iedere zondagochtend de link naar het nieuwste verhaal.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

4 reacties

 1. Ben op 7 november 2021 om 10:47

  Gezegend ben je zeker: met talent! En fijn dat je dat steeds met ons deelt door jouw schrijven…..

  • Marceline de Waard op 7 november 2021 om 22:09

   Wat lief gezegd, Ben. Dank je wel! 🙂

 2. Bep op 8 november 2021 om 01:21

  Geweldig om te lezen over je boek, de mooie reacties etc. Fijn dat je dit op deze manier met ons deelt!
  Gefeliciteerd Marceline, ik hoop, dat je nog vele boeken schrijven mag en dat met ons deelt!
  Een fijne week én maandag gewenst!

  • Marceline de Waard op 8 november 2021 om 07:10

   Wat fijn, Bep, dank je wel! 🙂

Laat een reactie achter