In de media

6 juni 2020
Louise Melchers interviewde mij over de uitslag van mijn schrijfwedstrijd. Daarnaast spraken we ook over mijn schrijfwerk voor deze zomer: het begin van een nieuwe roman. Het hele interview lees je hier.

Schiedammer - uitslag verhalen wedstrijd
Bookstamel - logo

21 mei 2020
Deze maand mei ben ik één van de auteurs van de maand op Bookstamel.  Na de kennismaking en een blog over mijn boeken was het op 21 mei tijd voor een interview met verrassende vragen. Mijn antwoorden lees je via deze link.

 

Boekrecensies - logo

22 april 2020
Interview met Noortje de Kok van Boekrecensiesblog.

We spraken over mijn schrijverschap, de weg naar publicatie en – uiteraard – over Thuisreis. Je kan het artikel digitaal lezen: Marceline over het schrijven van ‘Thuisreis

Logo de Schiedammer Online
Schrijfwedstrijd in Schiedammer

5 april 2020
Dit voorjaar organiseer ik een schrijfwedstrijd rond het thema 'het gebeurde op een zondag'. Dertien verhalen plaats ik in deze zomer als zondagverhaal. Ook verloot ik een exemplaar van 'Schandalig'

De Schiedammer Online besteedde hier aandacht aan.

Masseria Gialli - voorkant
Aan de Schie

14 maart 2020
Op de radio -  Ik was te gast bij aan de Schie. We spraken over Thuisreis, de lancering (waarvan ik toen nog niet wist dat die niet door zou gaan), mijn zondagverhalen en  Auteurs voor Australië. Eerder die ochtend zond het programma 'Mens en Samenleving' al twee gesprekken met mij uit. Via de links hiernaast kun je ze terugluisteren.

Nieuwe stadsblad Kop

4 maart 2020
Interview met het Nieuwe Stadsblad.

We spraken over Auteurs voor Australië, Thuisreis en de komende lancering hiervan op 22 maart 2020. Je kan het artikel digitaal lezen: Veel druppels maken ook een plas.

Logo de Schiedammer Online
Schiedamse voor Australië

16 februari 2020
Begin 2020 deed ik, naar aanleiding van een Facebookoproep, spontaan mee aan het project Auteurs voor Australië.

De Schiedammer Online schreef hier een mooi artikel over.

Marceline de Waard
Onder ogen -Schie

24 augustus 2019
Te gast bij Onder ogen op Schie TV.

We spraken over mijn schrijverschap, Schandalig, mijn wekelijkse zondagverhalen en De Thuisreis, die dit najaar verschijnt. In de video kan je het gesprek terugzien.

Marceline de Waard

10 augustus 2019

Radioprogramma De Late Avond zond een interview met mij uit. Een week eerder was het te beluisteren op Schie FM. Benieuwd naar wat ik vertelde? De link vind je hiernaast.

Logo de Schiedammer Online
KOP Schiedammer Online

19 juli 2019
Woensdagavond plaatste ik de link naar Schandalig op de buurtapp. Vrijdagochtend kreeg ik bericht van De Schiedammer Online: ze wilden hier graag een artikel aan wijden.

bij onder ogen breedbeeld
Logo RTV Rijnmond

11 december 2018
Met drie collega-schrijvers was ik te gast bij Radio Rijnmond. We bespraken de bundel Kort & Prachtig waarin ook vier ultrakorte verhalen van mij staan. Drie lees ik er voor.

Presentaties en voordrachten

Marceline de Waard

30 november 2019
Bij de presentaties van de verhalenbundel 22 Groene Kevers vertelde ik over de totstandkoming van de couleur locale van mijn verhaal in deze bundel: De huishoudster van Coleoptere.

Marceline de Waard

17 november 2019
Voorlezen tijdens de lancering van de wedstrijdbundel Dood door onschuld. Ik koos een verhaal uit mijn bundel Schandalig en andere zondagverhalen: Appeltaart.