In de media

Chris natuurlijk breed

4 november 2023
Ik was te gast bij Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond. Ik sprak met haar over mijn schrijverschap en Nevels. Het gesprek luister je hier terug.  Kies de uitzending van 4 november, ik zit in het laatste kwartier na de Pointer Sisters

Radio Rijnmond smal
In de krant

4 oktober 2023
Met  'Het Nieuwe Stadsblad' sprak ik een beetje over 'Nevels', maar vooral over mijzelf. Het leverde een fijn verhaal op. Digitaal lees je het hier.

Logo Nieuwe Stadsblad
Nevels in Aan de Schie

30 september 2023
In het lokale radioprogramma 'Aan de Schie' sprak ik over 'Nevels,  de (toen nog)  aankomende lancering en alles wat bij mijn schrijfwerk komt kijken. Lekker lang luisteren via de link rechts.

2023OmroepWetering - Nevels

27 september 2023
Met omroep Wetering sprak ik over 'Nevels'. Via de link rechts luister je het terug.
Het interview wordt later ook uitgezonden in het radioprogramma De late avond, een gezamenlijk project van dertien lokale omroepen in de regio.

Liggend

21 juni 2023
Met omroep Wetering sprak ik over mijn schrijfwedstrijd 'Nevels'.  Het interview werd uitgezonden in het radioprogramma De late avond. Via de link rechts luister je het terug De foto links is genomen tijdens de poëziemiddag van de kunstexpositie 'Door licht geraakt' in Schiedam.

2023 interview Valentijnprijs2

13 februari 2023

Voor de Valentijnprijs ben ik ondervraagd over mijn schrijfgewoonten, lievelingsboek (on)hebbelijkheden en meer.
Het interview lees je hier.
Ook leuk: 'Terugkeer, een Schotse eilandnovelle' staat op de longlist van de Valentijnprijs 2023.

Valentijnprijs
Onder ogen - logo 2021

11 november 2022
Ter ere van 'Eilanders & De nieuwe huishoudster' sprak ik met Tjerk van der Ende over het ontstaan en de achtergrond van deze bundel. Aan de orde kwamen ook de ontwikkeling van het schrijverschap, het neerzetten van een setting en de charme van eilanden. Je kijkt het gesprek terug via de link hiernaast

Valentijnprijs

14 maart 2022
Een interview voor 'De Valentijnprijs'. Ik beschreef mezelf in vijf woorden, vertelde over romantische momenten, favoriete schrijvers en gaf schrijftips. Nieuwsgierig? Je leest het interview hier.

Valentijnprijs interview
winter vol boeken

5 januari 2022

'Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs' organiseerde een winter vol boeken. Op 5 januari sprak Anja de Rijk met mij. Het was een vrolijk gesprek. Via een klik op de foto rechts kijk je het terug.

Marceline de Waard

1 december 2021
Gast in het bovenregionale radioprogramma 'De late avond'. Ik vertelde daar over 'Terugkeer, een Schotse eiland novelle’. Dat programma kan je nu terugluisteren via de link hiernaast.

Onder ogen -7-11-2021 liggend

6 november 2021
Te gast in de talkshow ‘Onder Ogen’ op Schie TV. Met Anne Rats sprak ik over Terugkeer, het begin van mijn schrijverschap en de thema’s in mijn boeken.
Nieuwsgierig naar het gesprek? Je kijkt het terug in de video

31 oktober 2021
Louise Melchers was aanwezig bij de feestelijk lancering van 'Terugkeer, een Schotse eilandnovelle. Ze deed hierover verslag in de Schiedammer online:
"Tijdens de presentatie maken we kennis met een ‘gesampled’ eiland in Schotland.
Het hele artikel lees je hier.

Foto in Schiedammer

18 september 2021
Te gast bij 'Aan de Schie' op Schie FM.

Met John Weimar sprak ik ondermeer over de schrijfwedstrijd 'Verlangen', het bijbehorende e-book en de aankomende lancering van mijn nieuwste boek 'Terugkeer - een Schotse eilandnovelle'. Terugluisteren? Gebruik deze link.

Amanda ten Cate -column

11 september 2021
Amanda ten Cate schrijft in haar column ‘Chaos’ over ‘Verlangen en nog meer zondagverhalen’: “... een leuke bundel met diverse korte verhalen. Ik zag vlug bladerend een fantasy verhaal, maar ook een verhaal met een komische noot over een ouder stel. Lekker divers, [ ... ] Een aanrader dus!” Haar hele column lees je hier.

Amanda ten Cate - Amstelveen
Onder ogen - logo 2021

29 mei 2021
Wederom te gast bij Onder ogen op Schie TV.

In het kader van de Boekenweek sprak ik met Marco Bleeker over lezen, tweestrijd en mijn persoonlijke boeken top 3. Je kan de uitzending terug in de video.

Onder ogen - logo 2021

3 april 2021
Te gast bij Onder ogen op Schie TV.

Bij Marco Bleeker sprak ik over de lancering van mijn nieuwste boek 'Verlangen en nog meer zondagverhalen' en mijn schrijverschap. In de video kan je het gesprek terugzien.

27 maart 2021
Te gast bij 'Aan de Schie' op Schie FM.

Met Karen van Wijngaarden sprak ik over het uitkomen van mijn nieuwe bundel: 'Verlangen en nog meer zondagverhalen.' Aan de orde kwamen het titelverhaal, de cover: 'het is echt een Iers strand', de winactie voor de vroegbestellers en de boeken waar ik nu aan werk. Terugluisteren? Gebruik deze link.

6 juni 2020
Louise Melchers interviewde mij over de uitslag van mijn schrijfwedstrijd. Daarnaast spraken we ook over mijn schrijfwerk voor deze zomer: het begin van een nieuwe roman. Het hele interview lees je hier.

Schiedammer - uitslag verhalen wedstrijd
Bookstamel - logo

21 mei 2020
Deze maand mei ben ik één van de auteurs van de maand op Bookstamel.  Na de kennismaking en een blog over mijn boeken was het op 21 mei tijd voor een interview met verrassende vragen. Mijn antwoorden lees je via deze link.

 

Boekrecensies - logo

22 april 2020
Interview met Noortje de Kok van Boekrecensiesblog.

We spraken over mijn schrijverschap, de weg naar publicatie en – uiteraard – over Thuisreis. Je kan het artikel digitaal lezen: Marceline over het schrijven van ‘Thuisreis

Logo de Schiedammer Online
Schrijfwedstrijd in Schiedammer

5 april 2020
Dit voorjaar organiseer ik een schrijfwedstrijd rond het thema 'het gebeurde op een zondag'. Dertien verhalen plaats ik in deze zomer als zondagverhaal. Ook verloot ik een exemplaar van 'Schandalig'

De Schiedammer Online besteedde hier aandacht aan.

Masseria Gialli - voorkant
Aan de Schie

14 maart 2020
Op de radio -  Ik was te gast bij aan de Schie. We spraken over Thuisreis, de lancering (waarvan ik toen nog niet wist dat die niet door zou gaan), mijn zondagverhalen en  Auteurs voor Australië. Eerder die ochtend zond het programma 'Mens en Samenleving' al twee gesprekken met mij uit. Via de links hiernaast kun je ze terugluisteren.

Nieuwe stadsblad Kop

4 maart 2020
Interview met het Nieuwe Stadsblad.

We spraken over Auteurs voor Australië, Thuisreis en de komende lancering hiervan op 22 maart 2020. Je kan het artikel digitaal lezen: Veel druppels maken ook een plas.

Logo de Schiedammer Online
Schiedamse voor Australië

16 februari 2020
Begin 2020 deed ik, naar aanleiding van een Facebookoproep, spontaan mee aan het project Auteurs voor Australië.

De Schiedammer Online schreef hier een mooi artikel over.

Marceline de Waard
Onder ogen -Schie

24 augustus 2019
Te gast bij Onder ogen op Schie TV.

We spraken over mijn schrijverschap, Schandalig, mijn wekelijkse zondagverhalen en De Thuisreis, die dit najaar verschijnt. In de video kan je het gesprek terugzien.

Marceline de Waard

10 augustus 2019

Radioprogramma De Late Avond zond een interview met mij uit. Een week eerder was het te beluisteren op Schie FM. Benieuwd naar wat ik vertelde? De link vind je hiernaast.

Logo de Schiedammer Online
KOP Schiedammer Online

19 juli 2019
Woensdagavond plaatste ik de link naar Schandalig op de buurtapp. Vrijdagochtend kreeg ik bericht van De Schiedammer Online: ze wilden hier graag een artikel aan wijden.

bij onder ogen breedbeeld
Logo RTV Rijnmond

11 december 2018
Met drie collega-schrijvers was ik te gast bij Radio Rijnmond. We bespraken de bundel Kort & Prachtig waarin ook vier ultrakorte verhalen van mij staan. Drie lees ik er voor.

Presentaties en voordrachten

Open podium nevels 2023

28 oktober 2023
Voorlezen op het Open Podium van de bibliotheek Huizen. Ik las een een moeder-dochterscène voor uit Nevels die door de luisteraars aangemerkt werd als 'mooi'.  Hoe fijn is dat!

Robert en ik - 1

26 november 2022
Samen met schrijfcollega Robert Beernink presenteerde ik de lancering van 'Vierkant'.  Een bijzondere uitgave van mijn uitgever, Ambilicious. In dit boek staan 52 foto's van de covervormgever: Ton de Koning. Bij iedere foto staat een kort verhaal.
Robert en ik (foto) brachten de sfeer er in met een komische 'plaatjes' sketch en een diepte-interview met Ton en de uitgever.

Lancering Jeroen den Harder

26 juni 2022
Ik vertegenwoordigde mijn uitgever bij een bijzondere boeklancering: de presentatie van 'gedichten in rouw' in de aula van een crematorium: De Dijk in Maassluis.
De sfeer was warm, met ruimte voor zowel ontroering als blijdschap. Of, zoals de dichter van de bundel Jeroen den Harder het verwoordde: 'een literair feestje op een begraafplaats, wie had dat nu kunnen bedenken?'

Lancering Dicht dicht

28 mei 2022
Ik vertegenwoordigde mijn uitgever, Ambilicious, bij de lancering van de gedichtenbundel 'Dicht Dicht' van Oostland Poëzie. Het was een feestje om het eerste exemplaar uit te reiken aan Arie van Driel en vervolgens alle in de bundel staande dichters hun eigen exemplaar in handen te geven.

2022BOEK10-2

14 mei 2022
Tijdens het schrijversevent Boek 10 werd ik heel fijn geïnterviewd door Alexander Obrechts en kreeg ik mooie vragen uit de zaal.

Voorlezen 1

29 februari 2022
Op het Open Podium van de Bibliotheek Huizen las ik voor uit 'Terugkeer'.
'Wat een mooi taalgebruik,' zei een van de toehoorders mij na afloop.

Reddende engel boeklancering 1e exemplaar

28 november 2021
Bij de lancering van Geraldine Bouwmans debuut 'Dag Zus' deed ik de presentatie namens de uitgever, Ambilicious.
Voor Geraldine was ik haar 'reddende engel', voor de uitgever een ambassadeur.

Marceline de Waard

30 november 2019
Bij de presentaties van de verhalenbundel 22 Groene Kevers vertelde ik over de totstandkoming van de couleur locale van mijn verhaal in deze bundel: De huishoudster van Coleoptere.

Marceline de Waard

17 november 2019
Voorlezen tijdens de lancering van de wedstrijdbundel Dood door onschuld. Ik koos een verhaal uit mijn bundel Schandalig en andere zondagverhalen: Appeltaart.