In de media

Onder ogen -Schie

24 augustus 2019
Te gast bij Onder ogen op Schie TV.

We spraken over mijn schrijverschap, Schandalig, mijn wekelijkse zondagverhalen en De Thuisreis, die dit najaar verschijnt. In de video kan je het gesprek terugzien.

Marceline de Waard

10 augustus 2019

Radioprogramma De Late Avond zond een interview met mij uit. Een week eerder was het te beluisteren op Schie FM. Benieuwd naar wat ik vertelde? De link vind je hiernaast.

Logo de Schiedammer Online
KOP Schiedammer Online

19 juli 2019
Woensdagavond plaatste ik de link naar Schandalig op de buurtapp. Vrijdagochtend kreeg ik bericht van De Schiedammer Online: ze wilden hier graag een artikel aan wijden.

bij onder ogen breedbeeld
Logo RTV Rijnmond

11 december 2018
Met drie collega-schrijvers was ik te gast bij Radio Rijnmond. We bespraken de bundel Kort & Prachtig waarin ook vier ultrakorte verhalen van mij staan. Drie lees ik er voor.

Presentaties en voordrachten

Marceline de Waard

30 november 2019
Bij de presentaties van de verhalenbundel 22 Groene Kevers vertelde ik over de totstandkoming van de couleur locale van mijn verhaal in deze bundel: De huishoudster van Coleoptere.

Marceline de Waard

17 november 2019
Voorlezen tijdens de lancering van de wedstrijdbundel Dood door onschuld. Ik koos een verhaal uit mijn bundel Schandalig en andere zondagverhalen: Appeltaart.

Recensies

Lezers Schandalig site

Meer graag!

Begin september verscheen op bol.com, een recensie voor 'Schandalig' om trots op te zijn:
"Als je dit boek met verhalen leest, ga je door een achtbaan. Zodra je denkt dat je weet wat er komt, word je verrast door een ander soort verhaal en een onverwachte wending. Na 3 avonden lezen dacht ik: nu al uit?!"

Boekwinkel Schandalig web

Drie keer vijf sterren

Drie reviews op bol.com, hier drie citaten:
"Ik heb heel veel gelezen in mijn 75 jarige leven en ik vind haar nu al heel goed, waarbij af en toe een vergelijking met de schrijfstijl van Nora Roberts zich bij mij opdringt."
"Heerlijke verhalen, en niet alleen voor de zondagochtend! Humor, drama, thriller, ze weet het alle genres kernachtig te raken. Een veelzijdige bundel die je maar moeilijk weg kan leggen!"
"Marceline schrijft met een vlotte pen, heeft oog voor realiteit met soms een onverwachte twist en neemt je mee met haar oorspronkelijke schrijfstijl."

Marceline de Waard Schandalig

De eerste reacties

De eerste review op de site van Ambilicious:
"De verhalen op Facebook, zijn een heerlijke start van de zondag. Heel verschillend en bij de verhalen in meerdere delen, is het steeds een verrassing hoe het verhaal verder gaat."
Met daarbij vijf sterren.
Op Hebban kreeg Schandalig vier en vijf sterren, een citaat:
"De verhalen zijn gemakkelijk leesbaar wat het heerlijk maakt even tussendoor een van de verhalen te pakken te nemen. Met veel plezier gelezen."