HET LUNCHTROMMELTJE

‘Daar ben ik het niet mee eens.’
Ik kijk naar buiten, de zon lonkt en onze nieuwe collega begint de hele discussie opnieuw. Hij weet nog niet dat het geen zin heeft om tegen voorgenomen besluiten van onze directie in te gaan. Mijn gedachten dwalen alvast weg naar het weekend. Misschien naar het strand. Uitwaaien langs zee, een strandtentje voor de lunch, ’s avonds vrijen.
Stoelpoten schrapen. Snel sta ik op, pak mijn stukken en loop naar mijn bureau. Ik rammel, de vergadering is bijna een uur uitgelopen. Ik leg mijn stukken neer, pak mijn lunchtrommeltje en voeg mij bij mijn collega’s op het terras bij de kantine. In mijn trommeltje vind ik een briefje.

Wie is toch die verleidelijke vrouw
die in de stroom haar blanke voeten wast
de volle maan tussen de wolken
o ver zo ver is onbereikbaar
(Xie Lingyun)

Ik voel mijn mondhoeken omhooggaan en mijn hart wordt week. Na al die jaren weet mijn lief mij nog altijd te verrassen met bijzondere briefjes bij mijn boterhammen. Ik neem een hap en vergeet te kauwen, hij was vanochtend al weg toen ik mijn lunch in het trommeltje deed. Mijn hart roffelt. Ik kijk om mij heen. Mijn collega’s lachen, praten en eten zoals ze elke middag doen.
‘Gaat het wel met je?’ Mijn collegaatje naast mij kijkt bezorgd.
Ik knik, strijk het briefje glad en stop het in de zak van mijn rok.

Uit: Schandalig en ander zondagverhalen


Inmiddels is mijn nieuwe roman ‘Nevels’ ook verkrijgbaar als e-book. Ook is het te lezen met een Kobo-plus abonnement. De paperback is nog steeds bij iedere (online)  boekwinkel verkrijgbaar, een gesigneerd exemplaar bestel je hier.
Wil je weten wat anderen van Nevels vinden? Neem dan eens een kijkje op mijn recensiepagina.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

2 reacties

  1. Ben op 14 januari 2024 om 09:11

    Jaaaa! Het lunchtrommeltje. Ik vind het één van de heerlijke verhalen uit schandalig! Zo’n mooie bundel waar jij je gelijk mee op de kaart hebt gezet!

    • Marceline de Waard op 14 januari 2024 om 12:57

      Dank voor je enthousiaste reactie, Ben!

Laat een reactie achter