EILANDERS – schrijfwedstrijd

Ook dit jaar wil ik het podium van mijn zondagverhalen delen met andere schrijvers. Ik schrijf hiervoor opnieuw een schrijfwedstrijd uit, dit jaar met als thema ‘eilanders’.
Omdat het vijf jaar geleden is dat ik voor het eerst een zondagverhaal plaatste, is er dit jaar een bijzondere prijs voor de schrijvers én voor de lezers!

Wat kunnen de schrijvers winnen?
De prijs is allereerst een publicatie op mijn website. In de maanden juni, juli en augustus plaats ik dertien weken lang, in willekeurige volgorde, de verhalen die ik het mooist/best/aansprekends vind als het zondagverhaal van die week. Bij de publicatie geef ik aan waarom ik het betreffende verhaal koos en ik zet er een korte biografie van de schrijver bij.
Daarnaast worden de dertien verhalen opgenomen in de verhalenbundel ‘Eilanders’, een echt boek dat je kan vastpakken en door Ambilicious wordt uitgegeven. Hoe gaaf is dat!

Over Eilanders
Het thema:
‘Eilanders’ is ontleend aan de setting van mijn laatste verhalen. Mijn nieuwste boek ‘Terugkeer’ speelt op het fictieve Schotse eiland ‘Hebridensmaragd’, het zondagse minifeuilleton ‘De nieuwe huishoudster’ speelde op het bedachte Kanaaleiland ‘Coleoptere’. Uiteraard mag je voor de wedstrijd dit thema naar eigen inzicht invullen.

Het boek:
Naast de dertien winnende verhalen komt hierin ook het minifeuilleton ‘De nieuwe huishoudster’ met als bonus een paar afleveringen die ik exclusief voor ‘Eilanders’ schrijf.
De dertien winnende schrijvers ontvangen (tegen vergoeding verzendkosten) een door mij gesigneerd auteursexemplaar van deze bundel.

Wat kunnen de lezers winnen?
Bij de vorige edities hadden veel van mijn lezers ook een mening over de winnende verhalen en vaak hadden ze ook een of meer favorieten. Met die mening maak je dit jaar kans op en plekje in de bundel en op een exemplaar van de bundel ‘Eilanders’.
Hoe? Nadat de wedstrijd is afgelopen, stuur je mij een mail waarin je aangeeft wat jouw favoriete verhaal is en waarom. De mooiste beoordelingen of quotes worden in de bundel geplaatst bij het betreffende verhaal. De schrijver van de beoordeling/quote die ik het allermooist vind, wint de bundel ‘Eilanders’.

Doe je mee?
Schrijvers kunnen hun verhaal (Word-bestand) met het thema ‘Eilanders’ tot en met 29 mei inzenden naar: zondagverhaal@gmail.com
-Verhaallengte: minimaal 700, maximaal 1200 woorden (exclusief titel)
-Biografie: bij je verhaal doe je een korte schrijversbio (ca. 150 woorden), eventueel met verwijzing naar jouw eigen site.
-Optioneel (hoeft niet): een bij je verhaal passende foto (300 dpi) om erbij te plaatsen.
-Genre: vrij, zolang het maar bedoeld is voor een volwassen publiek (geen kinderverhalen)

Lezers kunnen na de plaatsing van het laatste verhaal op 28 augustus hun beoordeling sturen naar: zondagverhaal@gmail.com. Deze inzendtermijn eindigt op 11 september. Zondagochtend 18 september maak ik de winnende lezers bekend.

Tot slot
De jury bestaat ook dit jaar uit mijzelf, mijn oordeel en mijn mening.
Ik kijk uit naar jouw inzending.
Marceline

*
Wil je de winnende verhalen van vorig jaar nog eens lezen? Het e-book ‘Verhalen van Verlangen’ is nog steeds voor een heel zacht prijsje te koop.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

10 reacties

 1. Ben op 27 maart 2022 om 09:21

  Hier kan ik me weer zo verheugen! De vorige keren was het zo leuk om al die verschillende verhalen te lezen en mooi dat we als lezer er nu ook wat van mogen vinden! Ben heel erg benieuwd!

  • Marceline de Waard op 27 maart 2022 om 17:49

   Fijn dat jij je er ook op verheugd, Ben! Ik ben benieuwd wat jij er als lezer van gaat vinden.

 2. Harrie Adema op 27 maart 2022 om 10:01

  Ik denk dat ik dit jaar maar eens mee doe.

  • Marceline de Waard op 27 maart 2022 om 17:50

   Ik ben benieuwd, Harrie. Leuk!

 3. Jenny op 27 maart 2022 om 10:55

  Leuk hoor, dat word genieten.
  Vorig jaar was dat ook zo.
  Een schrijfster ben ik absoluut niet, ik zou niet weten of kunnen bedenken hoe ik een ander met mij verzonnen onzin zou kunnen boeien, maar….ik heb andere talenten😄
  Iedereen die zich er wel aan waagt wens ik nu alvast veel succes en plezier.🍀🍀🍀

  • Marceline de Waard op 27 maart 2022 om 17:51

   Leuk dat jij dit jaar ook weer komt lezen, Jenny! Zeker heeft een ieder andere talenten. Gelukkig maar, anders zouden we een probleem hebben met elkaar. En dit jaar kan je ook je talent als lezer kwijt in de wedstrijd. Hoe leuk is dat!

 4. Bep op 27 maart 2022 om 12:57

  Ik kijk er naar uit, dat wordt vast weer genieten!
  Fijne zondag én nieuwe week gewenst Marceline!

  • Marceline de Waard op 27 maart 2022 om 17:52

   Fijn dat jij er ook weer naar uit kijkt, Bep!

 5. Dries Gilliaert op 22 mei 2022 om 14:25

  Hai, Marceline! Klinkt geweldig! Zojuist mijn verhaal afgerond. Bij deze waag ik dus mijn kans en heb ik zojuist een verhaal van mijn brein en hand ingezonden. 🙂 *

  • Marceline de Waard op 24 mei 2022 om 06:49

   Leuk, Dries! Dank je wel.

Laat een reactie achter