DE STOFZUIGER SPRINGT AAN

Vrijdag, de werkster is er en Frank heeft me niet wakker gemaakt.
Afgelopen week pakte ik op dit punt het manuscript van mijn volgende roman ‘Nevels’ op. Nu ik de laatste bonusdelen van de ‘De nieuwe huishoudster’ heb geschreven en de wedstrijd ‘Eilanders’ is afgetrapt, is het weer tijd om het verhaal van Fay op te schrijven.

Over Nevels
De ingrediënten van het verhaal zijn: een mythe, een mysterie, een verwaarloosd landhuis, een gegoede familie en een oude moeder die steeds meer aandacht vraagt. Is ze beginnend dement, zoals haar zoon denkt? Of speelt er iets anders, zoals haar dochter denkt. Deze dochter, Fay, draagt in ‘Nevels’ het verhaal. Zij is de ‘ik’ in de zin bovenaan en Frank is haar partner.

De personages
Naast Fay, haar moeder, broer en partner zijn er meer personages. Eerder plaatste ik de actie “Hoe word je een boekpersonage?” Daarin kon je je naam geven aan een van de andere verhaalfiguren. Inmiddels heb ik een aantal mooie namen binnen. Zo leuk om die te geven aan een fictief persoon. Bij het uitwerken merkte ik dat er een wisselwerking tussen de naamgever en het boekpersonage ontstond. Heel inspirerend! Een paar staan inmiddels naar mijn smaak al zo goed op papier dat ik de ze de komende weken graag met je deel. Het gaat om:
– De buurvrouw
– De boer

Door een kier in een van de gordijnen stroomt maanlicht naar binnen. Voor ik hem dichttrek valt mijn oog op het boswachtershuis aan de andere kant van de zandweg. Vroeger ging het schuil achter een rij bomen. Ik vraag me af wanneer ze zijn weggehaald en voel me onoplettend omdat het mij niet eerder opviel. Stom dat ik vanavond vergat te vragen naar de vrouw die er nu blijkbaar woont.

Kom je volgende week kennismaken met de buurvrouw van het boswachtershuis?
En als je denkt ‘dat zou ik ook wel willen’, klik dan hier: er zijn nog een paar personages in Nevels naamloos.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

6 reacties

 1. Ben op 17 april 2022 om 10:25

  Zo leuk dit!

 2. Jenny op 17 april 2022 om 13:43

  Ik wil erg graag kennismaken met de buurvrouw van de boswachter.
  Je maakt me nieuwschierig

  Fijne paasdagen

 3. Bep op 17 april 2022 om 16:38

  Je maakt me nieuwsgierig Marcelinie, ik kijk uit naar volgende week!
  Fijne Paasdagen gewenst!

 4. Marceline op 17 april 2022 om 21:05

  Dank, Jenny, Bep en Ben, voor de reacties. Volgende week meer 😊

  • Louise Jonkman op 20 april 2022 om 11:36

   Leuk dit proces van groei!
   Ik kijk uit naar zondag …
   Drukke dagen achter de rug.
   Twee dochters jarig, kleinzoon te logeren en visite tijdens de Paasdagen.
   Nu Tobey (hond) jarig!
   We gaan chillen!
   Liefs Louise 🐾

   • Marceline de Waard op 20 april 2022 om 15:46

    Dat klinkt allemaal erg feestelijk en gezellig, Louise. Heerlijk!
    Dank voor je reactie!

Laat een reactie achter