DE HEBBANLEESCLUB

Afgelopen weken werd ‘Nevels besproken in een leesclub op Hebban, de grootste lezerssite van Nederland. Spannend, Hebban-leesclubs zijn immers prestigieus en meedogenloos, er werd dan ook zeer kritisch gelezen. Daarbij kwam dat ik als auteur kon meekijken en vragen beantwoorden. Bij tijd en wijle was dit tenenkrommend spannend.

EINDVERSLAG.
De leesclub sloot positief af. De schrijfstijl werd beoordeeld met termen als “mooi, veel beeldspraak, beeldend, vlot met veel dialoog, prettig, makkelijk en snel” en “over de opbouw zijn de lezers eveneens positief”. En ook: “In Nevels zijn voldoende thema’s terug te vinden, dementie, geheimen, (magie van de) nevels, het maken van keuzes, losmaken, verlies, ouder-kind verhouding, ontwikkeling, rouw, zorg, liefde, natuur en onderlinge verhoudingen.”

EEN VROUW VAN VLEES EN BLOED
Het enerverends vond ik de discussie over mijn hoofdpersoon Fay. Ik wilde met haar een hele gewone vrouw van middelbare leeftijd neerzetten, een vrouw die zomaar je vriendin, buurvrouw of collega kon zijn. Is dat gelukt? De leesclub zag het als volgt: “Door haar hernieuwde contact met haar moeder en broer komt ze los van haar dominante man. Waar de ene lezer begrip voor haar kan opbrengen, roept ze bij de andere lezer irritatie op.” Ofwel: een personage van vlees en bloed waarmee de lezer zich kan verhouden. Ik ben tevreden.

CONCLUSIE
De leesclubcoördinator concludeert: “Het boek is over het algemeen goed bevallen en is met plezier gelezen.” Nog een paar quotes:
“Ik heb genoten van de vlotte schrijfpen die Marceline hanteert. De beeldspraak zorgde ervoor dat de emoties nog krachtiger werden voor mij, als lezer.”
“Ik heb de schrijfwijze als heel ontspannen en meenemend ervaren. Je wordt goed meegenomen in het verhaal. Details worden mooi uitgediept, zoals het huis in Drenthe er uit ziet, de omgevingen worden mooi uitgediept etc. Prima geschreven.”
Het hele eindverslag kan je lezen op Hebban.


Geen schrijfnieuwtjes missen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief op mijn homepage. Je ontvangt dan ook exclusieve inkijkjes in de roman die ik na aan het schrijven ben.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

Laat een reactie achter