DE DUIF

‘Wil je er nog een?’
Ik kijk opzij naar de man die naast mij aan de hotelbar schuift. Ik zag hem al eerder, deze gedistingeerde man die ik door de combinatie van zijn pak en haarkleur De Duif doopte.
Ik zoek naar een gevat antwoord en de barman zet een tweede whisky neer.
Ik lach en duw mijn haar achter mijn oor. Waarom niet, denk ik. Sinds het uiteenspatten van mijn huwelijk twee jaar geleden, heeft mijn vrouw-zijn een flinke deuk opgelopen en de blik waarmee hij mij opneemt, is ronduit vleiend. Bovendien, ik heb tijdens het diner een belangrijke opdracht binnengehaald. ‘Proost!’ Mijn glas tikt tegen zijn tumbler en hij buigt zich naar mij toe. De kruidige geur van zijn aftershave mengt zich met de geur van onze drankjes, het resultaat streelt sensueel mijn neus. ‘Vertel eens wat over jezelf.’ Met een glimlach kijk ik hem aan.
‘Ik ben hier voor zaken en ben nu toe aan wat ontspanning. Kan ik vannacht bij jou blijven?’
‘Wat?’
‘Vijfhonderd?’
Ik wil zeggen dat ik hier net als hij voor zaken ben, maar ben zo beduusd dat ik de woorden niet kan vinden.
Zijn ogen glijden van mijn gezicht omlaag en blijven rusten op het bovenste knoopje van mijn blouse.
Het voelt alsof ik in brand sta en ik bedwing de neiging om te controleren of het bovenste knoopje soms opengeschoten is. ‘Ik denk dat je je vergist.’ Eindelijk lukt het mij om wat te zeggen.
‘Zeshonderd dan. Is dat beter?’ Zijn lach maakt hem aantrekkelijk en er begint iets te kriebelen in mijn buik.
Hij steekt zijn hand uit en raakt de mijne. Heel licht en kort en toch gaat er een vonk door mij heen. Iets roekeloos mengt zich door de kriebels in mijn buik en tot mijn verbazing ontglipt mij: ‘Kom maar mee.’

Ik sluit de deur van mijn kamer en ik vraag mij af of hij het bonzen van mijn hart kan horen. Moet ik iets doen of moet ik vragen wat hij wil? Ik sta te dubben en hij komt dichterbij. Zijn handen legt hij aan weerszijden van mijn middel en hij trekt mij tegen zich aan.
Zijn lichaam is hard en warm en het is of er vuur ontstaat op de plek waar onze buiken elkaar raken.
Zijn ogen worden een tint donkerder van lust, zijn ene hand verplaatst zich naar mijn rug en hij duwt mij nog dichter tegen zich aan. De wijsvinger van zijn andere hand volgt de welving van mijn bovenlip. ‘Je moet eens weten wat voor fantasieën ik heb bij die mooie mond van jou.’
‘Ja?’ Het vuur verspreidt zich verder en zorgt ervoor dat er beweging komt in mijn armen en mijn vingers dwalen door het haar bij zijn slapen.
‘Ja.’ Zijn vinger glipt tussen mijn lippen en mijn handen glijden naar de boord van zijn overhemd. Ik maak zijn knoopjes los.

Ik word wakker van het watergekletter van de douche. Door een kiertje in het gordijn piept een vroege zonnestraal naar binnen. Onder mij is het comfort van een zacht matras. Mijn lichaam voelt beursachtig en behaaglijk tegelijk en tussen mijn benen is het schrale gevoel dat duidt op een heftige vrijpartij. Het bed naast mij is leeg, maar duidelijk beslapen. Ik vraag mij af waar ik ben en langzaam komt de herinnering aan de afgelopen nacht naar boven. De wellust waarmee hij mij in allerlei posities vouwde en de gretigheid waarmee ik hem ontving. Opnieuw gloei ik en een kreun ontsnapt aan mijn keel. De deur van de badkamer gaat open. Helemaal aangekleed komt hij naar mij toe. Voor het bed blijft hij staan. ‘Helaas, ik moet gaan. Je was geweldig.’
Jij ook, denk ik, zal ik alsnog zeggen dat …? Ik schenk hem een glimlach. ’Goede reis.’
Hij legt het geld op het nachtkastje en buigt zich naar mij toe voor een laatste zoen.

Uit: ‘Verlangen en nog meer zondagverhalen’ .

Mijn nieuwe roman ‘Nevels’ is inmiddels ook in jouw favoriete (online) boekwinkel te bestellen. Een persoonlijk gesigneerd exemplaar bestel je hier.

Fijn als je wilt liken en/of delen.

6 reacties

 1. Ben op 5 november 2023 om 10:05

  Zonder dat ik er moeite voor moet doen, maak jij als vanzelf een ‘best of’ van je mooie zondagverhalen. Elke zondag weer genieten. Deze is ook weer zo leuk en zo voorstelbaar! Dankjewel.

  • Marceline de Waard op 5 november 2023 om 12:32

   Wat leuk, Ben, dat de selectie van de klassiekers in de smaak valt. Graag gedaan!

 2. Dien op 5 november 2023 om 15:48

  Wat een heerlijk verhaal weer, steeds verbaas je mij met de korte verhalen.

  • Marceline de Waard op 5 november 2023 om 15:52

   Dankjewel, Dien! 🙂

 3. Monique Landskroon op 5 november 2023 om 19:26

  Een romantisch en mooi verhaal.

  • Marceline de Waard op 6 november 2023 om 14:27

   Dankjewel, Monique!

Laat een reactie achter